Jam savo veidus patiki Oprah Winfrey, Victoria Beckham, Jennifer Lopez, Renee Zellweger, Jessica Simpson ir Ellen DeGeneres. Jo klientai atskrenda iš viso pasaulio pageidaudami unikalių procedūrų.

Tačiau, anot Haroldo A. Lancerio, nėra nieko unikaliau už pačios odos gebėjimą atsinaujinti. Savo knygoje „Kaip išsaugoti jaunesnę odą“ (Leidykla „Sofoklis“, 2015) jis dalinasi paslaptimis ir patarimais, kuriais besąlygiškai seka jo klientai.

H. Lancerio požiūris į sveikos, jauniau atrodančios odos atgavimą yra neįtikėtinai paprastas. Dermatologas savo pacientams skiria trijų pakopų programą, kurią sudaro odos šveitimas, valymas ir maitinimas.

Teigiama, kad šis Lancerio metodas veikia taip puikiai, sustabdydamas natūralų ląstelių funkcijų lėtėjimą, kad kai kas išvysta pagerėjimą vos po trijų-penkių dienų, nes programa paremta odos stimuliavimu, skatinant ją pačią atsigauti. Jis ją rekomenduoja visiems savo pacientams, kad ir kokie išrankūs kosmetikai, kad ir kiek invazinių procedūrų patyrę jie būtų.

Lancerio metodas, kitaip nei tradicinė odos priežiūra, dėmesį nuo dermos (vidurinio odos sluoksnio) nukreipia į epidermį (išorinį odos sluoksnį). Dauguma šiuolaikinių kovos su senėjimu produktų ir režimų skirti dermai. Viena iš priežasčių, kodėl į dermą nukreipta odos priežiūra neefektyvi, yra ta, kad, nepaisant visų egzotiškų sudedamųjų elementų, jie neprasiskverbia iki šio po epidermiu esančio sluoksnio. Odą reikia stimuliuoti, kad ji atsinaujintų.

Dermatologai linkę skirti tik paviršutinišką dėmesį odos šveitimui, laikydami jį tik valymo priedu. Lanceris šveitimą laiko lemiamu veiksniu, kuris skatina odos ląsteles atsinaujinti. Toks atnaujintas tradicinis odos priežiūros būdas (pirma šveisti, paskui nuvalyti ir tada pamaitinti) leidžia odą giliau išvalyti, ją efektyviau pasieks aktyvios medžiagos, aktyviau atsinaujins ląstelės.

Dermatologas pateikia pavyzdį: „Sakykime, jūs norite pakeisti grindų plyteles. Jei jūsų epidermis yra grindys, tai šveitimas yra tas atsargaus atplėšimo procesas, kuriuo suskaldome senas, susidėvėjusias ląsteles. Tai padarius tenka susemti ir sušluoti nuolaužas. Paskui pagal Lancerio metodą reikia valyti, taip nuplaunamas šveitiklis, susikaupę riebalai, purvas. Pagaliau reikia pakloti naujas dailias plyteles ir tai, laikantis Lancerio metodo, padaroma maitinant, stimuliuojant spartesnį odos atsinaujinimą.“

Šveitimas sukuria „kontroliuojamą sužeidimą“, paaiškina H. Lanceris. Nesmarkus šveitimas siunčia signalą dermai, kad reikia naujų ląstelių, kad metas pradėti jas gaminti, tad jų apykaita epidermyje paspartėja. Vadinamasis kontroliuojamas sužeidimas, sukeltas šveičiant, tarsi pasuka laiką atgal, paskatina energingiau vykti atsikūrimo procesą, suteikdamas odai jaunesnę, gaivesnę išvaizdą.

Po šveitimo seka valymas, kuris padeda atsikratyti po šveitimo susidariusių nešvarumų ir negyvos odos ląstelių, bei maitinimas. Maitinimo metu oda aprūpinama antioksidantais, vitaminais ir kitomis senėjimą stabdančiomis medžiagomis.

Tiek daug dėmesio skyrę raukšlių užpildams bei lazeriams, pamirštame, kokius stebuklus gali padaryti paprasta kokybiška odos priežiūra. Kim Kardashian kas dieną taiko Lancerio trijų pakopų metodą. Ar yra abejojančių, kad jis iš tikro veikia?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)