16
Kitas

Čiobrelių aliejaus naudojimas

Visi žinome natūralų antibiotiką česnaką, bet yra ir kitų – pavyzdžiui, eteriniai aliejai, išgauti iš žolelių – kad ir čiobrelių aliejus, rašo Mercola.com. Jie ne tik veiksmingai kovoja su bakterijomis, bet ir turi kitokių sveikatai naudingų savybių. Tačiau prieš gilinantis į antimikrobines čiobrelių aliejaus savybes, panagrinėkime, kas yra jų eterinis aliejus.

Kas yra eterinis čiobrelių aliejus?

Čiobrelių eterinis aliejus gaminamas iš vaistinių čiobrelių, lotyniškai – Thymus vulgaris. Tai daugiametis augalas, priklausantis lūpažiedžių šeimai. Jis naudojamas aromaterapijoje, maistui gaminti, jo dedama į kvapiuosius žolelių mišinius, burnos skalavimo skysčius ir eliksyrus, taip pat į vaistinius tepalus.

Gydomųjų savybių čiobreliams suteikia juose esantys eteriniai aliejai. Naudingosios čiobrelių eterinio aliejaus savybės Viduržemio jūros regiono šalyse žinomos jau kelis tūkstančius metų. Čiobreliai taip pat naudojami ir ajurvedinėje medicinoje. Šiandien tarp didžiausių čiobrelių eterinio aliejaus gamintojų – Prancūzija, Marokas ir Ispanija.

16
Kitas

Čiobrelių aliejaus naudojimas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)