Pavyzdžiui, lašišoje gausu ne tik baltymų, bet ir vitamino D, kuris stiprina plaukus. Be to, žuvyje esančios omega-3 riebalų rūgštys intensyviai drėkina juos iš vidaus, todėl neleidžia lūžinėti. Anot specialistų, viena plaukų slinkimo priežasčių – biotino trūkumas.

Taigi graikiniuose riešutuose esantis biotinas ir vitaminas E saugo ląsteles nuo pažeidimų. Be to, riešutuose esantis varis saugo nuo ankstyvo žilimo, išlaiko natūralią jų spalvą. Jūrų gėrybėse, pavyzdžiui, austrėse, esantis cinkas gydo pleiskanotis linkusią galvos odą, be to, saugo nuo plaukų slinkimo. Cinkas veikia galvos folikulų liaukas, kurios atsakingos už plaukų augimą.

Geležies, folio rūgšties ir vitamino C šaltinis slypi špinatuose. Jų nemėgstantys gali rinktis brokolinius kopūstus, tamsiai žalios spalvos lapines daržoves. Mėlynėse esantis vitaminas C atsakingas už galvos kapiliarus, kurie aprūpina plaukų šaknis maistinėmis medžiagomis.

Per mažai vartojant vitamino C, plaukai pradeda lūžinėti. Vitaminas A užkerta kelią galvos niežėjimui ir pleiskanų atsiradimui, lygina plaukų paviršių, suteikia jiems elastingumo, minkštumo. Puikus jo šaltinis – saldžiosios bulvės.

Kitas pasirinkimas – mangai, morkos, moliūgai. Specialistai pataria mažiau valgyti riebaus maisto. Mat tuomet organizme didėja testosterono lygis, kuris siejamas su plaukų slinkimu. Be to, kad jie būtų gražūs, būtina gerti bent 1,5 l vandens per dieną!