Naudojant į vidų, jis reguliuoja žarnyno veiklą, šalina toksinus, stiprina imunitetą ir bendrą sveikatos būklę. Išoriškai — stangrina odą, padeda atsikratyti celiulito, valo odą. Ar molis iš tiesų gali padėti gerai jaustis bei būti sveikesniems? Kaip jį derėtų vartoti?

Konsultuoja Ekokolekcija.lt vadovė, detoksikacijos projekto autorė Loreta Dumbliauskė.

„Organizmo detoksikacijai molis buvo naudojamas jau senovės Egipte. Iš tiesų, žaliasis molis — viena geriausių natūralių priemonių, naudojamų tiek išoriškai, tiek į vidų. Jo veiksmingumas paremtas tuo, jog molis turi neigiamą krūvį, o toksinės, nesveikos, rūgštinės ir patologinės medžiagos yra susiję su teigiamu krūviu. Dėka smulkių mikroskopinių molio dalelių jo valymo procesas sutelkiant neigiamą krūvį vyksta ypatingai dideliame paviršiaus plote.“,- pasakoja L. Dumbliauskė.

Vidinis molio naudojimas ir jo nauda

Vartojant į vidų molį būtina gerti su stikline vandens (vienam šaukšteliui molio). Geriausia užsipilti iš vakaro arba bent 5 min prieš vartojimą, o gerti galima du kartus per dieną — ryte tuščiu skrandžiu bei vakare, būtinai apie valanda prieš valgį. „Labai svarbu nepamiršti, jog negalima molio maišyti metaliniais įrankiais, verčiau rinkitės plastmasinius“,- primena L. Dumbliauskė. Molis gali būti geriamas keletą mėnesių, kartais metus. Svarbu daryti pertraukas tam, kad skrandis nepriprastų. Pavyzdžiui, 21 dieną gerti molį ir padaryti 10 dienų pertrauką.

Organizmas su vandeniu išgertą molį panaudoja kaip valymo šaltinį. Jis ne tik pritraukia (ir pašalina) visas kenksmingas medžiagas, dujas, bet taip pat praturtina organizmą vertingais mineralais, neutralizuoja rūgštis, skatina geresnį ląstelių funkcionavimą. Taip pat molis lėtina degeneracinius, kūno senėjimo procesus, yra labai naudingas esant aterosklerozei, gastritui, skrandžio opai, dirgliojo žarnyno simptomui, žarnyno parazitams, dantenų uždegimui, periodontitui, blogam burnos kvapui.

„Siekdami dar geresnio efekto, į stiklinę molio gėrimo įmaišykite šaukštelį balkšvojo gysločio sėklų luobelių. Tai — skaidulinės medžiagos, kurios, vartojant su vandeniu, žarnyne absorbuoja toksinus, cholesterolį ir pašalina iš žarnyno. Palengvina vidurių užkietėjimą bei padeda palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą. Taip pat suteikia sotumo jausmą, tai yra ypač aktualu laikantis dietos ar stengiantis pakeisti gyvenimo būdą“,- pasakoja L. Dumbliauskė.

Išorinis molio naudojimas bei nauda odai

Žaliasis molis — puikus kūno bei veido kaukių pagrindas. Tereikia norimą kiekį molio sumaišyti su trupučiu vandens — tiek, kad gautųsi vientisa tepama masė. Pagal poreikį galite praturtinti kaukę tokiomis natūraliomis priemonėmis kaip citrina, medus, natūralios sultys, eteriniai aliejai, žolelių užpilai.

„Kosmetikoje šio molio kaukės valo odos nešvarumus, ištraukia kenksmingas medžiagas bei riebalų perteklių, pašalina negyvąsias odos ląsteles. Taip pat aktyvina kraujotaką, ko pasekoje stangrėja, lygėja veido ir kūno oda. Žaliojo molio kaukės ypač rekomenduojamos esant spuogams, inkštirams, votims, pūslėms, žaizdoms, vabzdžių įkandimams, niežtinčiai odai; bei kaip odą stangrinanti priemonė – veidui, kaklui, krūtinės, sėdmenų sritims, esant celiulitui.“,- patirtimi dalinosi L. Dumbliauskė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)