„Dantų šalinimo procedūra atliekama tik kraštutiniu atveju, siekiant pašalinti grėsmę burnos sveikatai ar garantuoti tolesnio gydymo sėkmę, kai kitais būdais pagydyti nebegalima. Dantų šalinimo procedūra, kaip ir bet kokia kita chirurginė intervencija, nėra skausminga,“, – teigia „Dental P.R.O.“ gydytoja odontologė-ortopedė Inga Urbšienė.

Pasak odontologės, dažniausios dantų traukimo priežastys yra sutrikęs danties dygimas, ortodontinė korekcija, pūlingi procesai, lūžiai, netaisyklinga danties padėtis, išplitę periodonto ligos.

Po kiekvienos chirurginės operacijos, kurį laiką būtina laikytis griežto režimo. Štai po danties rovimo patariama kurį laiką šaldyti žandą, kad neatsirastų tinimas. Priklausomai nuo atliktos procedūros sudėtingumo, trumpam laikui gali būti skiriami vaistai, tačiau paprastai jų neprireikia. Po operacijos geriau keletą valandų nevalgyti, vengti karštų gėrimų, rinktis minkštą maistą, atsargiai valyti dantis ir jokiu būdu negerti alkoholinių gėrimų bei nerūkyti mažiausiai 12 val. Dėl rūkymo sutrinka gleivinės kraujotaka ir žaizda blogai gyja.

Chirurginės operacijos - neskausmingos

Pasak specialistės – dantų rovimas, tik viena iš daugelio burnos intervencijos procedūrų. Be dantų rovimo, klinikos chirurgai sėkmingai atlieka ir kur kas sudėtingesnes intervencijas, tokias kaip žandikaulio rekonstrukcijos operacijos – sinusų pakėlimą, kaulo bloko persodinimą, kaulo regeneraciją, gydo dantenų defektus. Visos jos yra sudėtingos ir atliekamos tik itin aukštos kvalifikacijos specialistų, pažangių medicininių technologijų dėka yra gan greitos ir neskausmingos.

Priklausomai nuo procedūros sudėtingumo, chirurginės operacijos yra atliekamos vietinėje nejautroje, o kai kuriose klinikose ir taikant intraveninę sedaciją. Pastarasis atliekamas tik turint specialią licenciją ir tik su šios srities specialisto gydytojo – anesteziologo priežiūra. Sedacijos metu pacientas atsipalaiduoja ar lengvai užmiega, nejaučia baimės ar streso.

„Patys intervencijos metodai taip pat tobulėja. Pavyzdžiui, mūsų klinikoje vietoj skalpelio dažnai naudojamas lazeris „Biolase“– juo atliekami itin tikslūs pjūviai, sunaikinamos bakterijos, žaizda nekraujuoja, gyja daug greičiau ir lengviau, nesiformuoja randai, nereikia siūti. Klinika vienintelė Lietuvoje turi tik pernai pagamintą 3D rentgeno aparatą “cs 8100 3D”, kuris, priešingai nei kiti panašūs prietaisai, yra pritaikytas ir mažiesiems pacientams. Norint išvengti vėlesnio diskomforto, svarbu laikytis gydytojo nurodymų po operacijos“,– pasakoja specialistė.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)