Neseniai atlikti tyrimai parodė, kad citrinos kvapas gerina nuotaiką, o dideliuose prekybos centruose pasitelkiami kvapai tam, kad paskatintų žmones norėti išleisti daugiau pinigų.

Na, o jūs galite pasitelkti šiuos penkis malonius aromatus, kuriuos nesunku rasti.

Pavyzdžiui, rozmarinų eterinio aliejaus kvapas padeda aiškiau mąstyti, gerina atmintį ir suteikia energijos.

Jazminai atpalaiduoja, ramina nervus, nuima įtampą po sunkios darbo dienos.

Visi citrusinių vaisių aromatai naudingi. Pavyzdžiui, greipfrutas padeda surikiuoti mintis, atsigauti po įtempto protinio darbo, citrina gerina nuotaiką, apelsinas mažina įtampą, o bergamočių eteriniu aliejumi gydoma depresija.

Levandų eterinis aliejus mažina įtampą, padeda įveikti nuovargį.

Mėta suteikia energijos, gaivina. Manoma, kad jų kvapas padeda susikaupti, stimuliuoja smegenų veiklą – to, ko reikia studentams per sesiją ir dirbantiems protinį darbą.

Eterinių aliejų galima įlašinti į specialias aromatines lempeles, tiesa, darbe jas naudoti nepatogu. Galima įlašinti eterinio aliejaus į karštą vandenį, tik poveikis bus silpnesnis nei nuo lempelės.

Na, o paprasčiausias būdas – užlašinti eterinio aliejaus ant servetėlės ir kelis kartus įkvėpti aromato. Galbūt poros įkvėpimų pakaks, kad atsipalaiduotumėte ar priešingai – susikauptumėte po sunkios dienos.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)