Visai nebūtina gulti po skalpeliu, ryžtis injekcijoms, juk yra būdų, kaip padidinti krūtinę be operacijų.

Natūraliai krūtys padidėja per nėštumą ir maitinant krūtimi, kiek paapvalėja likus dviem savaitėms iki menstruacijų. Kadangi krūtys - itin svarbi kūno dalis daugeliui moterų, pradėkime nuo šių moteriškų grožybių sudėties.

Krūtį sudaro pieno liauka, aplink ją – riebalinis audinys. Krūtis prilaiko tik vienas raumuo – poodinis kaklo raumuo, kuris yra nuo antro šonkaulio srities iki apatinio žandikaulio, ir odos trikampis nuo krūtinės pagrindo iki smakro. Su amžiumi, veikiant gravitacijai, dėl dietų, maitinant krūtimi, oda išsitampo. Todėl atsakymas, kaip be operacijų padidinti krūtis, būtų toks: rūpintis odos trikampio stangrumu ir elastingumu bei vienintelio raumens treniravimas.

Sportas

Būtent kaklo raumeniui reikia skirti maksimalų dėmesį sporto salėje. Didysis ir mažasis krūtinės raumenys, nepaisant pavadinimo, yra atsakingi už pečių, menčių, rankų judėjimą, o krūtinės grožiui didelio poveikio neturi.

Be to, esant žemai pieno liaukos pozicijai (moteriškas tipas), ištreniravus šį raumenį, pieno liauka kabos kaip kultūristams. Jei pozicija aukšta (vyriškas tipas), dėl gausių jėgos treniruočių krūtinė iš tiesų vizualiai atrodys didesnė, bet ir krūtinės ląsta paplatės. Todėl pratimų pasirinkimas priklauso nuo individualių anatominių ypatumų.

Na, o prieš stojant į kovą reikia susirasti trenerį, kad jis sudarytų jums individualią programą. Labai veiksmingi atsispaudimai, svarmenų kilnojimai, plaukimas krauliu, apskritai plaukimas. Tik atsiminkite – sportas veikia ne krūtinės dydį, o jos formą ir aukštį.

Kremai

Ne mažiau svarbus vaidmuo tenka ir gamtinei liemenėlei, taip pat iškirptės ir visos krūtinės odai. Paprasčiausias būdas padidinti krūtis namų sąlygomis – pasinaudoti grožio priemonėmis. Nebūtina rinktis kremus būtent šiai sričiai. Kita vertus, ne visi kremai kūnui tinka krūtinei.

Jei kremai drėkina, maitina, stangrina, drąsiai tepkite jais krūtinę. Jei kremas anticeliulitinis, geriau jį tepkite ant kitų strategiškai svarbių kūno vietų. Vieni kremai tirpdo riebalus, kiti vėsina, mažina paburkimus – abu variantai biustui netinka.

Be drėkinančių eterinių aliejų ir vitaminų kremuose yra komponentų, kurie turi dvejopą poveikį. Pirmi – įvairiausi fitoestrogenai (augalinės kilmės medžiagos, giminingos moteriškiems lytiniams hormonams), kurie gaunami iš sojų ir kai kurių kitų augalų. Baimintis nėra pagrindo, dėl jų poveikio geriau priimame savus hormonus.

Antro tipo komponentai gerina mikrocirkuliaciją, kad daugiau kraujo priplūstų į pieno liaukas (žydras molis, kigelinas). Poveikis greitas, tiesa, trumpalaikis – pieno liaukos pabrinkimas. Reguliariai (ne mažiau nei du mėnesius) naudojamos šios priemonės ne tik išsaugo stangrumą, elastingumą, bet ir pakelia krūtis. Galiausiai krūtinė kilsteli, todėl vizualiai atrodo didesnė.

Masažas

Krūtinės priežiūros priemonių veiksmingumą padidinsite tinkamai jas tepdamos. Masažas sustiprins kraujotaką, padidins tonusą, be to, tai profilaktiškai saugo nuo krūtų suglebimo. Štai keli metodai.

Rankų masažas atliekamas švelniais paglostymais ir paplekšnojimais. Priešingu atveju galima pakenkti pieno liaukoms, ištempti krūtinės odą. Delnuose sušildykite nedidelį kiekį kremo ar aliejaus. Kaire ranką apveskite dešinę krūtį, dešinę – kairę. Dabar pasukite delnus horizontaliai ir atlikite paspaudimus nuo krūtinės link smakro. Masažui skirkite 10 – 15 min. per dieną.

Vandens masažas yra kontrastinis dušas krūtinei ir iškirptei. Vandens srovę leiskite tesukamaisiais judesiais, 2 – 3 min. vienai pusei, paskui – kitai.

Galima išbandyti ir refleksoterapiją, veikiant tam tikrus taškus, tik tam reikės specialisto, nes reikia tiksliai žinoti, kur yra tam tikri taškai ant kūno.

Po bet kokios rūšies masažo patariama užsisegti liemenėlę papildomam krūtinės palaikymui. Beje, krūtinę pakeliančių liemenėlių poveikis patikrintas – tai idealus būdas turėti gražias krūtis.

Mityba

Iš karto pasakysime – nuo kopūstų ir mielių krūtinė nepadidės. Deja, nėra tokių dietų, maisto produktų ar tablečių, kurios galėtų padidinti bustą. Užtai sojų baltymą – natūralų fitoestrogeną, įeinantį į kremų sudėtį, organizmas puikiai įsisavina, oda išlyginama, pastangrinama, tad krūtinė iš karto pagražės.

Svarbi ir teisinga laikysena

Stebėkite savo laikyseną. Jei jūsų kūnas sustingęs klaustuko pozicijoje, krūtinė atrodo mažesnė, ne tokia patraukli, kokia iš tiesų yra. Atkreipkite dėmesį į garsenybes renginiuose – jų nugara tiesi, pečiai atlošti, kaklas patemptas, pilvas įtrauktas.

Atsistokite prieš veidrodį ir imituokite jų laikyseną. Įsitikinsite, kad tinkama laikysena akimirksniu kilstelės krūtinę.

Iš dalies garsenybių galima pasimokyti ne tik laikysenos, bet ir požiūrio į save. Užuot koncentravus dėmes į trūkumus, imkite pavyzdį iš aktorių – jos didžiuojasi tuo, kuo jas apdovanojo gamta. Pas plastinius chirurgus neskuba Emma Stone, seserys Olsen, Nicole Richie, Emma Watson, Keira Nightley.

Galiausiai užuot didinusios krūtinę, pabandykite padidinti savivertę. Teigiamas poveikis garantuotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)