Daugiau nei pusė apklausoje dalyvavusių moterų kūno priežiūros ritualams skiria iki 30 minučių per dieną. Trečdalis tam skiria nuo pusvalandžio iki valandos ir tik 10 proc. sakė užtrunkančios ilgiau nei valandą. Beveik tiek pat laiko moterys skiria ir prausimuisi. 53 proc. apklausos dalyvių tam kasdien skiria 15–30 minučių. Mažiau nei 15 minučių tam skiria trečdalis, o apie penktadalis tam sugaišta apie valandą ir daugiau.

Pasak „Dove“ prekės ženklo vadovės Julijos Kravčenko, tai rodo jog šalies moterys vertina savo grožį ir laiką. „Išanalizavę apklausos duomenis pastebėjome, kad tai, jog lietuvės nelinkusios gaišti laiko ilgai trunkantiems grožio ritualams dar nereiškia, kad tam skiria mažiau dėmesio. Remiantis apklausos rezultatais, šalies moterys ieško efektyvių ir greitų būdų rūpintis savo grožiu, kurie padėtų užtikrinti norimą rezultatą ir leistų sutaupyti laiko“, – sako J. Kravčenko ir pastebi, kad vos 9 proc. apklausos dalyvių sakė neturinčios jokių grožio ritualų.

Tarp kasdienių grožio ritualų apklausos dalyvės dažniausiai vardijo odos drėkinimą, taip pat manikiūro bei pedikiūro procedūras. Net 83 proc. moterų sakė kasdien naudojančios kūno losjoną, veido kremą ar kaukę, o manikiūrą bei pedikiūrą namuose darosi 32 proc. šalies moterų.

Įdomu tai, kad neskaitant makiažo priemonių, dauguma lietuvių – 65 proc., sako kasdien išsiverčiančios su penkiomis ar net mažiau kūno priežiūros priemonių. Trečdalis kasdien naudoja 6–10, tuo tarpu daugiau nei dešimt kūno priežiūros priemonių kiekvieną dieną naudoja vos 3 proc. apklausos dalyvių.

Nepaisant to, šalies moterys neabejingos grožio ir kosmetikos naujovėms. Šešios iš dešimties moterų naujus produktus išbando net kelis kartus per mėnesį. Tuo tarpu jų visiškai atsisako mažiau nei 1 proc. Tai rodo, jog šalies moterys ne tik atviros naujovėms, bet ir linkusios ieškoti modernių bei efektyvių būdų, kaip pasirūpinti savo grožiu.

Norėdamos atsipalaiduoti, beveik 40 proc. moterų kelis kartus per savaitę mėgaujasi šilta vonia, o 60 proc. retsykiais pasilepina karšta sauna. Tiesa, reguliariai saunos procedūromis mėgaujasi beveik 18 proc. apklausos dalyvių.

Iš viso „Dove“ atliktoje internetinėje apklausoje dalyvavo 616 respondenčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)