Kaukė riebiems plaukams su duona

Džiūvėsius ir juodą duoną (150 g) reikia susmulkinti, užpilti verdančiu vandeniu (galima ir gydomuoju žolelių nuoviru). Atvėsus masei, perkoškite per marlę, o nuoviru įtrinkite šaknis, apsukite galvą celofanu ir palaikykite pusvalandį. Po to gerai perskalaukite plaukus šiltu vandeniu. Tokia kaukė suteiks plaukams purumo, normalizuos riebalinių liaukų veiklą. Ji idealiai tinka ploniems, linkusiems riebaluotis plaukams.

Naminė kaukė riebiems plaukams su alijošiaus sultimis

Alijošius stiprina plaukų šaknis, mažina riebalavimąsi ir gerina kraujotaką. Paruošti užpilą - labai paprasta. Reikia paimti kelis susmulkintus šio augalo lapus ir užpilti šimtu gramų degtinės. Padėti savaitei į tamsią vietą. Po to galima naudoti kasdien įtrinant į galvos odą.

Kaukė su alijošiumi ir medumi

Kaukei reikia: vieno šaukštelio alijošiaus sulčių, vieno šaukštelio ricinos aliejaus, vieno šaukšto medaus. Visus komponentus sumaišykite ir įtrinkite į plaukų šaknis. Šiltai apvyniokite galvą ir laikykite kaukę 15 minučių. Po to kaukę galima nuplauti. Ji stiprina ir drėkina plaukus, mažina jų riebalavimąsi, apsaugo nuo lūžinėjimo.

Kaukė riebiems plaukams su citrina

Citrinos riebiems plaukams - labai veiksminga priemonė, tad su jomis reikia elgtis atsargiai, kitaip galite plaukus išdžiovinti. Reikia išspausti vienos citrinos sultis ir sumaišyti su dviem šimtais mililitrų degtinės. Tepkite šaknis kasdien.

Norint pasigaminti citrinų kondicionierių, reikia į pusę litro virinto vandens išspausti vienos citrinos sultis. Šiuo mišiniu praskalauti galvą kaskart po plovimo. Tokia priemonė padeda sumažinti plaukų riebalavimąsi, sustiprinti plaukus ir pasiekti jų natūralaus blizgesio.

Kaukė riebiems plaukams su kiaušiniu

Kaukei reikės kiaušinio trynio, šaukštelio konjako ir šaukštelio vandens. Viską sumaišykite ir mišiniu tepkite galvos odą. Nuplaukite po dešimties-penkiolikos minučių. Dėl kiaušinio trynio sudėtyje esančio cholesterino ši kaukė padeda mažinti riebalų išsiskyrimą.

Kaukė riebiems plaukams su kiaušiniu ir medumi

Du valgomuosius šaukštus medaus ir du kiaušinio trynius sumaišyti, įtrinti į šaknis. Šiltai apvynioti galvą ir palikti kelioms valandoms. Galima kaukę palikti ir nakčiai. Nuplauti šampūnu. Tokia kaukė gali padėti sumažinti riebalavimąsi, paspartinti plaukų augimą ir juos sustiprinti.

Kova su plaukų riebalavimusi pasitelkus vaisius ir daržoves

Kovai su plaukų riebalavimusi galima pasitelkti svarainius. Naudoti branduolį, kartu su sėklomis, užpilti stikline vandens ir užvirti. Trinti galvos odą. Tokia kaukė padės sumažinti plaukų riebalavimąsi, gali pagydyti seborėją.

Galima pasigaminti ir šermukšnių nuovirą. Šaukštą šermukšnių reikia užpilti puse litro vandens, užvirti, atvėsinti ir skalauti plaukus po plovimo.

Kaukė riebiems plaukams su bulvėmis

Smulkia tarka sutarkuokite dvi žalias bulves, išspauskite jų sultis. Į sultis įpilkite stiklinę kefyro, masę paskirstykite tolygiai ant visų plaukų. Gerai apvyniokite galvą, po pusvalandžio nuplaukite šampūnu. Bulvės gali sumažinti riebalų išsiskyrimą, tačiau vietoje jų galima naudoti ir agurką arba moliūgą.

Žolelių užpilų receptai riebiems plaukams

Riebių plaukų savininkėms gali padėti ir žolelių užpilai - tokių kaip šalavijas, ramunėlės, dilgėlės, čiobrelis, mėta, lauro lapai, ąžuolo žievė, varnalėša, ajerai, gyslotis, kraujažolė, jonažolė. Nuovirui reikia dvidešimt gramų pasirinktų žolelių, jas užpilkite dviem stiklinėmis verdančio vandens, pavirkite apie 15 minučių. Užpilą pasigaminsite užpylę žoleles spiritu. Trinkite plaukus 2-3 kartus per savaitę.

Eglių užpilas

Vienu litru vandens užpilkite tris šaukštus spyglių. Pavirkite dvidešimt minučių, perkoškite. Kasdien trinkite plaukų šaknis. Įpylę į nuovirą šiek tiek degtinės, gausite užpilą. Jis taip pat gydo galvos odą, reguliuoja riebalų išsiskyrimą.

Eterinių aliejų naudojimas riebiems plaukams

Riebiems plaukams gydyti labai efektyvūs eteriniai aliejai. Jei įlašinsite kelis lašus eterinio aliejaus į savo šampūną ir nuolat juo plausite plaukus, greitai būsite labai nustebinti rezultatu.

Riebiems plaukams labai tinka šie eteriniai aliejai: bergamotės, baziliko, kedro, kipariso, ramunėlių, eukalipto, levandų, citrinos žolės, mėtų, apelsino, rožių, šalavijo, rozmarino, varnalėšos, kadagio, snapučio, čiobrelių.

Prieš ruošdami bet kokias kaukes, įsitikinkite, kad nesate alergiški kokiems nors jų komponentams.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)