Rūpintis tik veido oda. Kai pagalvojame apie grožį, veidas yra bene pirmasis, kuris ateina į galvą. Vis tik, drėkinti ir maitinti reikia ne vien veido, bet ir viso kūno odą. Ją taip pat veikia daugybė neigiamų veiksnių, tokių kaip stresas, karštis ar šaltis, todėl būtina reguliariai pasirūpinti viso kūno oda. Kai kitą kartą sumanysite apsieiti ir be kūno losjono, prisiminkite – grožis tai ne tik veidas.

Taupyti laiką miego sąskaita. Laiko visiems darbams nudirbti ir visiems svarbiems reikalams sutvarkyti, regis, niekada nepakanka. Tačiau atminkite, kad geras nakties miegas ir poilsis yra būtini ir mūsų protui, ir grožiui. Kai miegame, mūsų oda atsinaujina, todėl kokybiškas nakties miegas yra vienas svarbiausių dalykų sveikai ir gražiai odai. Jei tenka rinktis tarp dar vieno vėlyvo vakaro ir poilsio, naktinėjimas yra vienas iš įpročių, kurių verta atsisakyti.

Miegoti nenuvalius makiažo. Tai vienas dažniausių viso pasaulio moterų neigiamų grožio įpročių. Vis tik, miegodama padėkite savo odai atsinaujinti. Nenuvalytas makiažas gali užkimšti odos poras, o tai ne juokais pablogina odos būklę. Be to, užsikimšus poroms, oda nebegali įsisavinti jai reikalingo drėkinamojo kremo ar serumo, todėl negaunate ir norimo rezultato.

Pernelyg mėgautis saule. Dailus vasaros įdegis visada madingas, tačiau kenksmingi ultravioletiniai spinduliai yra vienas labiausiai neigiamai odą ir plaukus veikiančių veiksnių. Dėl to apsauga nuo saulės reikalinga ne tik deginantis paplūdimyje, bet ir mieste. Ši taisyklė taikoma ir plaukams, kadangi saulės spinduliai juos gali itin išsausinti.

Nenaudoti plaukų kaukės. Specialistai rekomenduoja bent kartą per savaitę plaukus palepinti drėkinančia ir maitinančia kauke. Deja, kartais kelių papildomų minučių tam paprasčiausiai neturime. Vis tik, tai dar vienas grožio įprotis, kurio verta atisakyti. Jei skubate, vertingomis drėkinamosiomis medžiagomis ir vitaminais praturtintą kaukę galite naudoti tiesiog vietoje įprasto kondicionieriaus, palaikydama vos kelia sekundes.

Pernelyg karšto dušo. Karštas vanduo neigiamai veikia tiek odą, tiek plaukus. Tiesą sakant, ilgas ir karštas dušas gali būti viena iš priežasčių, kodėl itin greitai riebaluojasi plaukai. Karštas vanduo sausina galvos oda, kuri, bandydama apsisaugoti nuo išsausėjimo, ima gaminti dar daugiau riebalų. Verčiau pasilepinkite maloniai šiltu dušu ar vonia ir nepamirškite, kad būtina drėkinti odą.

Gerti nepakankami vandens. Ar žinojote, kad mūsų kūną sudaro apie 70 proc. vandens? Tai jau pakankama priežastis, kodėl jo turėtume gerti pakankamai. Vanduo ir drėgmė yra gyvybiškai svarbūs ir mūsų odai, ir plaukams. Kai oda ir plaukai netenka drėgmės, jie praranda savo elastingumą, oda tampa šiurkšti, plaukai – šiaušiasi. Jei įprastos grožio priemonės, regis, neveikia – gali būti, kad to priežastis yra nepakankamas kiekis vandens.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)