Ypač vertingos yra ispaninio šalavijo (chia) sėklos, kilusios iš Centrinės Amerikos. „Chia“ majų kalboje reiškia „stiprybė“ ir puikiai apibūdina šių sėklų savybę stiprinti organizmą.

Ispaninio šalavijo sėklos ne tik gerina širdies darbą, kraujagyslių būklę, bet ir sumažina cholesterolio kiekį, teigiamai veikia smegenų veiklą. Tyrimai rodo, kad šios sėklos gali sureguliuoti kraujo spaudimą. Taip pat jos išvalo organizmą ir virškinamąjį traktą, todėl jau po kelių dienų šių sėklų naudojimo, jaučiamas lengvumo jausmas.

Šios sėklos taip pat prisotintos antioksidantais, kurie padeda apsaugoti kūną nuo laisvųjų radikalų, senėjimo ir vėžio.

Grožio kompanija AVON savo naujojoje kosmetikos linijoje veidui „Nutra Effects“ aktyvųjį sėklų kompleksą sukomponavo taip, kad natūrali sėklų jėga būtų nukreipta teikti visapusę naudą odai: giliai ją drėkinti, maitinti ir saugoti nuo kenksmingų aplinkos faktorių.

Tai naujausias kompanijos atradimas, kurio branduolį sudaro ispaninio šalavijo (angl. „chia“), puošniosios strelicijos ir granatų sėklos.

„Ispaninio šalavijo sėklos savyje slepia didžiulę galią, todėl jos ir vadinamos „supermaistu“. Šios sėklos gali sugerti iki 12 kartų daugiau vandens, nei sveria pačios, tad, būdamos kremo sudėtyje, prailgina odos drėkinimo laikotarpį. Be to, tai turtingas vitaminų A, B1, B2, B3, mineralinių medžiagų ir vertingų riebalų rūgščių omega 3 ir 6 šaltinis, turintis antibakterinių ir priešuždegiminių savybių.“ – pasakojo kosmetologė Ingrida Česevičienė.
Renginio svečiai turėjo galimybę išbandyti ispaninio šalavijo sėklų poveikį ne tik ant odos, bet ir virtuvėje. Virtuvės šefė Anna Baranova pristatė būdus, kaip šiomis sėklomis papildyti mitybos racioną ir pakvietė visus savarankiškai pasigaminti keletą patiekalų. Ispaninio šalavijo sėklos yra labai gerai vertinamos sveiko gyvenimo būdo mėgėjų ir žaliavalgių. Jos yra kompaktiškos, veiksmingos ir maistingos – tikras gyvybės šaltinis kiekvieno organizmui.
Dalyviai galėjo įsitikinti, kad ispaninio šalavijo sėklos yra naudingos ne tik organizmui, tačiau ir išoriniam grožiui. Visi gaminiai yra patikrinti alergologų, jų sudėtyje nėra nei parabenų, nei dažiklių, o veido priežiūros priemonės yra tinkamos jautriai odai.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)