Tačiau pirmiausiai žmonėms, ypatingai moterims, sportas iškart asocijuojasi su grožiu, dailia figūra, puikia psichologine savijauta.

Sportas ir emocinė savijauta

Tikriausiai visos esate patyrusios tą užtikrintai geros ir optimistinės jėgos antplūdį po, atrodo, tokios varginančios treniruotės? Sako, kad sportavimas ne tik prailgina žmogaus gyvenimą, bet ir suteikia gyvenimui daugiau spalvų ir teigiamų emocijų.

Manoma, kad 2-3 savaites trunkančios reguliarios fizinės treniruotės sumažina nerimą lydinčius simptomus ir sugrąžina pozityvią nuotaiką, o psichoterapijoje fizinio aktyvumo terapija yra viena efektyviausių depresijos gydymo formų.

Tai yra suprantama, turint galvoje, kad sportuojantys žmonės daug greičiau užmiega ir jų miegas yra kokybiškesnis, nes žmogus geriau pailsi. Vis dėlto specialistai pataria baigti sportuoti bent pora valandų prieš miegą.

Judėkite ir būsite gražios

Tačiau bene daugelis sportuoja ne tik dėl sveikatos, bet ir dėl grožio. Vien tik dietos nepadės sugrąžinti ar išlaikyti geros figūros, jei kasdien neatlikinėsite bent elementarių, lavinančių pratimų.

Po intensyvesnės treniruotės oda atrodo stangresnė, nes pagyvėjus medžiagų apykaitai, krauju aprūpinamos netgi smulkiausios kraujagyslės. Taip pat su prakaitu iš porų pašalinamos nereikalingos ir kenksmingos medžiagos. Esant dideliam fiziniam krūviui, organizmas išskiria endorfinų, dar kitaip vadinamų „laimės hormonų“.

Dėl jų pagerėja nuotaika, apima malonus jausmas, pradeda tiesiog „švytėti” oda. Ją teigiamai veikia ir judėjimo metu sustiprėję raumenys, pagerėjęs virškinimas ir sustiprėjusi imuninė sistema.

Jeigu mankšta ir pratimai suteikia tiek fizinio, tiek emocinio džiaugsmo - sportuokime!

„Judam kartu“ ir trenerė Sandra Sušinskytė demosntruoja pratimus gražiam kūnui ir puikiai savijautai!