Sausą ir pleiskanojančią odą minkština aliejus, sumaišytas su jūros druska. Toks šveitiklis ne tik švelniai masažuoja kūną, pašalina negyvas odos ląsteles, bet ir intensyviai drėkina. Dėl odos grožio patariama į vonią įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, sumaišyto su mėgstamu eteriniu aliejumi. Nagų ir odelių priežiūrai taip pat tinka šis aliejus. Tereikia keliais lašais patrinti išsausėjusias vietas.

Odelės kaipmat suminkštėja, o nagai įgauna natūralaus blizgesio. Alyvų aliejus giriamas ir dėl valomųjų savybių – tai puikus makiažo valiklis! Keliais lašais, užlašintais ant medvilninio tamponėlio, pašalinami makiažo likučiai, naikinamos nežymios paakių raukšlės.

Plaukams naudingos aliejaus kaukės. Kelis lašus aliejaus sumaišius su šiek tiek citrinų sulčių, išeina veiksmingas kondicionierius, maitinantis plaukų galiukus ir mažinantis galvos odos pleiskanojimą.

Alyvmedžių vaisių aliejus vadinamas „skystuoju auksu“. Jis saugo nuo uždegimų, trukdo susidaryti vėžinėms ląstelėms.

Reguliariai jo vartojant mažėja rizika užsikimšti kraujagyslėms, o jame esančios mononesočiosios riebalų rūgštys saugo nuo širdies ligų. Alyvų aliejus mažina cholesterolio koncentraciją kraujyje ir gerina virškinimą.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!