Taisyklinga laikysena

Išsitieskite ir jūsų figūra atrodys daug gražiau. Kai išsitiesiame, automatiškai įtraukiame pilvą. Jei įpratote kūprintis, namie priklijuokite lapelių su priminimais išsitiesti.

Pakankamas skysčių kiekis

Nepamirškite užtikrinti organizmui reikalingą skysčių kiekį. Kai skysčių trūksta, organizmas ima kaupti vandens atsargas. Negeriant pakankamai vandens, pilvo srityje gali susikaupti iki 2 papildomų kilogramų. Kasdien išgerkite bent aštuonias stiklines vandens ar kitų skysčių.

Reguliarus tuštinimasis

Dauguma moterų apie tai nekalba, bet kasdien būtina skirti laiko ramiai pasėdėti tualete. Jei viską darome paskubomis, kyla pavojus įprasti numoti ranka į natūralius organizmo poreikius. Kai smegenys įpranta ignoruoti kūno siunčiamus signalus, mus pradeda kankinti chroniškas vidurių užkietėjimas ir susikaupusios dujos.

Sąmoningas valgymas

Nerykite maisto paskubomis, įpraskite kiekvieną kąsnį prieš nurydami sukramtyti bent 10 kartų. Kai maisto gerai nesukramtome, organizmas turi dirbti viršvalandžius, skaidydamas maistą skrandyje ir žarnyne, dėl to gali kauptis dujos, sutrikti virškinimas. Be to, valgydami paskubomis, prisiryjame oro, ir tai taip pat padidina atsikišusio pilvo riziką.

Gerosios bakterijos

Probiotikai yra organizmui naudingos gerosios bakterijos, padedančios virškinimo sistemai suskaidyti maistą ir apsaugančios nuo virškinamojo trakto ir žarnyno problemų, kurios savo ruožtu taip pat gali skatinti padidėjusią pilvo apimtį. Kad žarnynas dirbtų visu pajėgumu, kasdien reiktų suvalgyti porciją probiotikų turinčių produktų, tokių kaip jogurtas (arba išgerti stiklinę pasukų).

Vaikščiojimas

Pasistenkite kasdien bent pusvalandį pasivaikščioti. Taip pagreitės medžiagų apykaita ir greičiau išnyks riebalai juosmens ir pilvo srityje. O jei norite sportuoti, nesusiviliokite treniruokliais, kurių reklamoje žadama stebuklingai greit sustiprinti pilvo raumenis. Dauguma treniruoklių, sukurtų tik pilvo sričiai, nėra tokie veiksmingi, kaip teigiama jų reklamose. Geresnių rezultatų sulauksite atlikdami tradicinius pratimus.

Atsisakykite kramtomosios gumos

Kramtydami gumą, prisiryjame oro ir organizme ima kauptis dujos. Tai gali būti viena iš priežasčių, kodėl nebeįtelpame į aptemptus džinsus, aiškina tyrėjai iš Amerikos gastroenterologijos koledžo. Gaivų burnos kvapą užtikrinti padės mėtinis ledinukas.

Papildai

Kasdienį mitybos režimą papildykite kalcio D-gliukaratu (1000 miligramų) ir papildais su B grupės vitaminų kompleksu, rekomenduoja C.W. Randolphas, knygos apie tai, kaip užsitikrinti plokščią pilvą „From Belly Fat to Belly Flat“, autorius. Organizmui gaminant per daug estrogenų, ant juosmens ir pilvo ima kauptis riebalai, o minėtieji papildai, kaip parodė tyrimai, padeda pašalinti šio hormono perteklių ir atitinkamai užtikrinti lieknesnį liemenį ir plokštesnį pilvą.

Atsipalaidavimas

Kai esame pervargę, organizmas ima gaminti daugiau steroidų ir streso hormonų, tai neigiamai atsiliepia virškinimo sistemai ir sukelia vidurių užkietėjimą. Jau vien dėl šios priežasties atrodome apdribę, bet stresas dar skatina ir kortizolio gamybą.

Šis hormonas, kuris sukelia organizmo reakciją „ginkis arba bėk“, siunčia riebalus tiesiai į juosmens ir pilvo sritį, kad apsaugotų gyvybiškai svarbius organus. Kad įtampa sumažėtų, patariama bent 20 minučių per dieną užsiimti veikla, kuri padeda jums atsipalaiduoti.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)