1. Spuogai kyla dėl vienintelio veiksnio.

Kai veido riebalų liaukos gamina per daug riebalų, o šie susimaišo su negyvomis odos ląstelėmis, užsikemša poros ir plaukų folikulai. Ten veisiasi bakterijos ir todėl beria.

2. Bėrimą didina ir kiti veiksniai.

Paveldimumas, hormonai ir aplinkos veiksniai gali padidinti bėrimą. Iš dalies įtakos turi ir stresas, mityba, fizinis aktyvumas ir odos priežiūra. Ant nešvaraus mobiliojo telefono, jogos kilimėlio, pagalvės taip pat veisiasi bakterijos, yra nešvarumų, riebalų.

3. Yra šeši spuogų tipai.

Spuogai juodomis ir baltomis viršūnėlėmis kyla dėl riebių, negyvų odos ląstelių ir susikaupusių bakterijų, kurios užkemša poras.
Raudoni, didesni spuogai iškyla, kai užkimštos poros sudirgsta. Tokie spuogai gali būti netgi skausmingi.

Giliai po oda esantys dideli, kieti spuogai turi būti gydomi dermatologo.

4. Per dažnas veido prausimas nepadeda.

Per dažnai šveičiant ir plaunant odą, spuogų gali tik padaugėti. Sudirgusi, išsausėjusi oda gamins dar daugiau riebalų. Per dažnai naudojant priemones nuo bėrimo, poveikis tas pats. Taigi prauskite veidą tik ryte ir vakare.

5. Nuo šokolado neberia.

Taip pat neberia nuo picos ir nuo keptų bulvyčių. Maža įrodymų, kad konkretūs maisto produktai sukelia aknę. Žinoma, sveikai maitinantis ir geriant pakankamai vandens oda bus gražesnė.

6. Makiažo priemonės su mineraliniu aliejumi gali skatinti bėrimą.

Visos priemonės su aliejumi gali skatinti bėrimą, net ir ant veido patekusios plaukų priežiūros priemonės. Pirkite priemones be aliejaus.

7. Saulė mažina bėrimą.

10 – 20 min. pabūti saulėje odai sveika, tačiau per ilgai kaitintis nesveika, nes gali dar daugiau berti, o randeliai nuo senų spuogų gali patamsėti. Kad ir kiek būnate saulėje, naudokite kremą su apsauga nuo saulės.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)