Tik naudokite nerafinuotą, pirmo spaudimo organišką kokosų aliejų, rašo mindbodygreen.com.

Drėkina

Kokosų aliejus – tarsi saldžiai kvepiantis švelnus tropikų losjonas, kuris puikiai drėkina.

Prieš miegą tepu juo kūną ir veidą. Ryte visada pabundu su gaiviai atrodančia oda. Kokosų aliejus turi antimikrobinių ir antigrybelinių ypatybių, todėl oda atsistato, o vitaminai ir sveikieji riebalai sudrėkina ir pamaitina odą.

Kokosų aliejus puikiai pamaitina išsausėjusias alkūnes, kelius, net enzemos išsausintas vietas. Žiemą jis tinka išsausėjusioms lūpoms, vasarą – nuo nudegimų saulėje. Jame esantis vitaminas E saugo nuo randų, tad jei nusideginote, patepkite nudegusias vietas kokosų aliejumi.

Kaukė plaukams

Naudoju kokosų aliejų kaip kaukę plaukams, kad juos sudrėkinčiau, sušvelninčiau plaukų galiukus. Dažniausiai patepu plaukus nakčiai, bet naudinga palaikyti net 10 minučių.
Jei turite pleiskanų, jei išsausėjo galvos oda, įmasažuokite kelioms minutėms kokosų aliejaus – atgaivinsite ir nuraminsite plaukų šaknis. Ties, paskui reikės kelis kartus išplauti plaukus šampūnu.

Makiažo valiklis

Kokosų aliejus puikiai tinka nuvalyti makiažui. Švelniai patrinu akis aliejumi ir makiažas puikiai nusivalo. Patikėkite – neatsilaiko net vandeniui atsparus tušas.

Šveitiklis

Kūnui šveisti sumaišau kokosų aliejų su ruduoju cukrumi. Šis šveitiklis puikiai pašalina visas negyvas odos ląsteles, oda tampa švelni, nes kokosų aliejus ją dar ir padrėkina.

Stiprina nagus

Prieš miegą įtrinkite kokosų aliejumi nagus, ypač jei neseniai lakavote nagus.

Drėkina išsausėjusias lūpas

Kokosų aliejumi tepu išsausėjusias lūpas žiemą ir pasausėjusias nuo saulės vasarą.

Voniai

Įdėkite šaukštas kokosų aliejaus į vonią – vanduo kvepės, o aliejus dar ir padrėkins odą, kol gulėsite vonioje. Po vonios oda bus švelni tarsi aksomas. Įdėkite šaukštą aliejaus į karštą vandenį ir išmaišykite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)