Pataria „Eurovaistinės“ vaistininkė Asta Baltrušaitytė

Smulkių veido kraujagyslių išsiplėtimas vadinamas kuperoze. Su šia problema dažniausiai susiduria žmonės, turintys jautrią ir dirglią odą.

Norint sumažinti odos kapiliarų išsiplėtimą, pirmiausia reikėtų nustatyti jų išsiplėtimo priežastis. Viena iš išsiplėtimo priežasčių gali būti padidėjęs kraujospūdis, kurį reikėtų stengtis sureguliuoti. Išsiplėtusių kapiliarių viena iš priežasčių gali būti genetinis polinkis arba išprovokuotas kapiliarų išsiplėtimas, darbo prie šilumos šaltinio, karštas maistas ir skubotas valgymas, stipri kava ar arbata, stresas.

Jei veidas raudonuoja ne dėl ligos, patartina naudoti išoriniam kapiliarų stiprinimui ir gydymui skirtas kosmetikos priemones ir vengti raudonį provokuojančių veiksnių.

Išsiplėtusių kraujagyslių raudonį puikiai paslepia žalio atspalvio turinčios kosmetikos priemonės. Kraujagysles stiprina odos priežiūros priemonės su vitaminais C ir E, ryžių lukštų, kaštonų ekstraktais, o titano dioksidas ir cinko oksidas saugo odą nuo ultravioletinių spindulių.

Reikia vengti vandeniui atsparios kosmetikos ir makiažo pagrindo, kurį sunku užtepti ir pašalinti be odą dirginančių tirpiklių ar toniko. Toms, kurių kraujagyslės linkusios plėstis, reikėtų vengti kosmetinių priemonių su spiritu. Plonos ir jautrios odos savininkėms visiškai netinka garų vonelės, kontrastiniai kompresai veidui, šaltos maudynės ar vonios.

Norint natūraliai pastiprinti kapiliarų sieneles, kad sumažėtų varginantis raudonis, rekomenduojama vartoti vitaminą C ar askorutiną, kurie gerina odos regeneraciją, saugo odą nuo žalingų laisvųjų radikalų poveikio. Galima daryti veido voneles su meškauogių ar kaštonų žiedų nuoviru.

Jei nepadeda kosmetinės priemonės ir natūralūs kapiliarų stiprinimo būdai, rekomenduojam kreiptis į lazerinės kosmetologijos kabinetus. Atlikus tyrimus, kapiliarų išsiplėtimas ir paraudimas gali būti mažinamas lazeriniu metodu.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)