Natūralios medicinos centro įkūrėja, gydytoja Jelena Tulčina „Žinių radijui“ teigė, jog ši liga liečia įvairaus amžiaus žmones.
 
„Tai yra problema, kuri liečia ir jaunus žmones ir reikia žinoti, kad tą liga gali išprovokuoti lėtinė arba slapta alergija. Dėl to, kad maistas, kurį vartoja žmonės, ypač karvės pieno produktai, kuriais maitina vaikus, gali sukelti  tą alergiją ir dėl kurios atsiranda tas autoimuninis procesas. Todėl, kada trūksta mamos pieno, nereikia duoti vaikui karvės pieno, o naudoti mišinius“,- patarė J.Tulčina.
 
Ji taip pat paneigė mitą, jog valgant daug produktų, kurie turi daug cukraus, būtinai susirgsite diabetu. Nors tai irgi šiek tiek lemiantis ligą faktorius, tačiau pagrindinė priežastis yra kita.
 
„Dažnai cukrinis diabetas, ypač antro tipo, atsiranda dėl to, kad žmonės nutunka. Bet ne tik dėl to, kad valgo cukrų, o dėl to, kad vartoja labai daug gyvulinių baltymų, naudoja daug pieno produktų. Todėl labai svarbu sutvarkyti mitybą“,- patikino J.Tulčina.
 
Gydytojos teigimu, svarbiausia yra žinoti, kokius produktus toleruoja jūsų organizmas.  
 
„Tai yra prabangos liga, nes žmonės valgo bet ką. Daug maisto produktų, kurie visiškai nereikalingi žmogui arba valgo dideliais kiekiais. Tada organizme atsiranda chaosas, imuninė sistema visiškai išprotėja ir tada sunku kontroliuoti problemą“,- sakė J.Tulčina.
  
Laida „Ryto espresso“ transliuojama darbo dienomis 6.05 val. 
Visą laidos įrašą klausykite čia.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!