„Daugumos dantų balinimo rekomendacijų esmė – vengti dažančių gėrimų: kavos, raudonojo vyno ir taip toliau, – sako Anthony Zybutzas iš „Harley Street’s TDC Implant Centre“, – tačiau taip pat labai svarbu vartoti produktus, kuriems padedant danties emalis išlieka baltas“.

Specialistas mano, kad žmonės turi skirti dėmesio trims svarbiems dantų baltumo veiksniams: kramtymui, seilių išsiskyrimui ir dažymui.

Kramtyti patariama kietus vaisius ir daržoves (morkas, salierus, obuolius), kurie nuo dantų paviršiaus nuvalo apnašas ne blogiau, nei dantų šepetėlis. Tokie produktai skatina kraujo tekėjimą į dantenas, o tai užtikrina dantų sveikumą.

Padidėjęs seilių išsiskyrimas taip pat prisideda prie dantų balinimo. Dėl to vertėtų valgyti citrusinius vaisius (citrinas, žaliąsias citrinas, greipfrutus, apelsinus) ir braškes.

Sunkiausia kovoti su dažymo veiksniu, mat dažančių medžiagų yra daugelyje produktų, kuriuos esame įpratę vartoti kiekvieną dieną. Tai kava, arbata, raudonasis vynas, mėlynės, granatai, sojų padažas, kario padažas, bet kokie ryškios spalvos saldumynai. Patikrinti produktą labai paprasta – jeigu jis dažo jūsų palaidinę, tai dažo ir dantis.

Visiškai atsisakyti šių produktų nereikia, svarbu žinoti saiką ir nevengti būtinų higienos procedūrų. Jeigu išgėrėte kavos ar suvalgėte kažką dažančio, išsivalykite dantis ar bent jau paskalaukite juos specialiu skysčiu.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)