Negalima pirkti šampūnų ir kitų plaukų priežiūros priemonių specializuotose parduotuvėse ir prekybos centruose

Tik salonuose. Ir tik profesionalias kosmetikos priemones. Žinoma, profesionalios plaukų priežiūros priemonės, parinktos konkrečiai jūsų plaukams, bus veiksmingesnės ir trokštamų rezultatų pasieksite anksčiau nei perkant ir naudojant masiniam vartojimui skirtą produkciją. Tačiau nepamirškite, kad šampūnuose, kondicionieriuose ir kitose plaukų priežiūros priemonėse labai svarbu sudėtis, todėl brangiau – dar ne visada geriau.

Plaukams ir galvos odai plauti ekspertai siūlo rinktis švelnų šampūną, kuris nenaikina natūralaus plaukus ir galvos odą dengiančio riebalų sluoksnio. Kita vertus, renkantis kondicionierius plaukams venkite produktų su silikono priemaišomis ir stenkitės reguliariai plaukus palepinti natūraliais aliejais, tinkančiais konkrečiai jūsų plaukų tipui.

Plaukus būtina kirpti kas šešias savaites

Nors egzistuoja mitas, kad plaukus būtina reguliariai pakirpti bent jau kas šešias savaites, tokios būtinybės tikrai nėra. Ekspertų teigimu, jeigu jūsų plaukai sveiki, nedažyti ir kitaip nepažeisti, jūs galite apsilankyti pas kirpėją vos du kartus per metus.

Vis dėlto, jeigu jūsų plaukų galiukai skilinėja, neleiskite šiam procesui įsibėgėti, nes delsimas gali reikšti, kad teks atsisveikinti su gerokai didesne plaukų dalimi nei galiukai, mat plaukai skilinėja nuo apačios į viršų.

Nelygiai nukirpti plaukai atrodo storesni ir stipresni

Jeigu plaukai nėra visiškai tiesūs, tai jų iškarpymas gali sukurti kiek didesnės apimties iliuziją, tačiau tokiu atveju labai svarbu, kaip atliktas kirpimas. Specialistai rekomenduoja taip kirpti sausus plaukus, mat kerpant šlapius labai sunku suklysti ir nukirpti pernelyg daug plaukų.

Suktis linkusius plaukus geriau kirpti trumpiau

Jeigu jūsų plaukai sukasi, visiškai nebūtinai turite rinktis trumpą kirpimą. Dėl to jie paklusnesni netaps, nebus lengviau juos sutvarkyti. Jeigu naudosite reikiamas priežiūros priemones, tai ilgi besisukantys plaukai tikrai jūsų nevargins.

Kasdienis plaukų plovimas – kenkia

Jeigu jūs po kiekvieno plovimo nedžiovinate plaukų džiovintuvu, netiesinate jų specialiomis žirklėmis ir nesukate, tuomet juos tikrai galima plauti kasdien. Švelnus šampūnas sausiems plaukams tikrai nepakenks, bus išsaugoti natūralūs plaukus ir galvos odą dengiantys riebalai.

Galiukų kirpimas spartina plaukų augimą

Vienintelis dalykas, ką garantuoja reguliarus plaukų galiukų kirpimas – sveikesnė jų išvaizda, mat jų pakirpimas užkerta kelią tolimesniam skilinėjimui. Kad dėl to sparčiau augs plaukai – tikrų tikriausias mitas.

Dažnas šukavimas teigiamai veikia plaukus

Iš tikrųjų, pavojinga plaukus šukuoti pernelyg dažnai. Tai gali jiems pakenkti, mat kiekvieno šukavimo metu dalį plaukų išpešame. Todėl jeigu jūsų plaukai nėra labai stiprūs ir sveiki, geriau nešukuokite jų dažnai, pirštais pamasažuokite galvos odą, kad geriau cirkuliuotų kraujas. Taip pat pasirūpinkite, kad plaukams pakaktų drėgmės.

Sausas šampūnas – puiki alternatyva

Iš tikrųjų, sausas šampūnas tik laikinai pašalina riebalus ir purvą nuo plaukų šaknų, tačiau nenuvalo galvos odos. Jeigu kitos alternatyvos neturite, galite naudotis šia galimybe, tačiau nedarykite to nuolat, nes tai tikrai neatstoja reguliaraus galvos plovimo.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)