„Nors barzda auga ne tokia vešli, kokios tikėjausi, bet tikiuosi ji neliks nepastebėta. Dėl mylimų moterų žengti tokį žingsnį esu pasiryžęs ne vien aš. Prie šios iniciatyvos pradėjo jungtis ir kiti „Kauno maratono klubo“ nariai. Tikimės, kad moterys, pamačiusios, ką dėl jų gali padaryti vyrai, daugiau dėmesio skirs savo sveikatai“, - pasakojo R. Kančys.

Viena iš labdaringo rožinio kaspino bėgimo organizatorių, Gerda Kvietinskaitė, pasakoja, kad organizatoriai sieks surengti nuotaikingą bei spalvingą, rožinę šventę mieste. Dalyviams bus išdalinti keli šimtai rožinių perukų ir balionų. Taip pat, pirmiems 500 užsiregistravusiųjų bus įteikti firminiai marškinėliai, o kūrybiškiausią bėgimo dalyvį apdovanos ypatingu rėmėjų prizu – poilsiu savaitgaliui „Eglės“ sanatorijoje.

„Tikime, kad bėgimo dalyviai turi lakia fantaziją ir sugebės visus nustebinti. Didžiausią įspūdį susirinkusiems palikęs dalyvis, galės mėgautis savaitgalio gydomąja programa dviems, - apie laukiantį prizą pasakojo G. Kvietinskaitė pridurdama, kad nugalėtoją išrinkti galės patys bėgimo dalyviai.

„Kauno maratono klubo“ sportininkas ir treneris R. Kančys dalyvavimą paramos bėgime laiko garbės reikalu ir tiki, kad šis bėgimas paskatins Lietuvos moteris atkreipti dėmesį į krūties vėžio ligos profilaktiką, o vyrai pradės labiau rūpintis savo mylimosiomis.

„Aš pats stengiuosi priminti man brangioms moterims, kad pasirūpintų savo sveikata ir reguliariai tikrintųsi. Visgi jos turi ir pačios nepamirši užsukt bent kartą metuose pas šeimos gydytoją. Jei savęs nemylėsi, tai ir kiti negalės padėti, kad ir kaip rūpintųsi ar stengtųsi“, - sakė Remigijus Kančys.

5 km labdaringą bėgimą spalio 26 dieną Kaune rengia tarptautinio, kasmetinio renginio „Kauno maratonas“ organizatoriai. Visi renginio metu surinkti pinigai bus skiriami moterų reabilitacijai sanatorijoje. Pinigus aukoja kiekvienas užsiregistravęs dalyvis, nes pusė startinio mokesčio sumos automatiškai skiriama moterų reabilitacijai.

Prie labdaringos akcijos prisijungti gali visi norintys: vyrai, moterys, vaikai. Dalyvauti renginyje galima ne tik bėgant, bet ir einat pėsčiomis ar su šiaurietiškomis lazdomis, svarbiausia dalyvauti ir palaikyti sergančias moteris. Įveikti 5 km gali visi - nesvarbu nei amžius, nei fizinis pasirengimas. Prisidėti prie akcijos galima ir paaukojant norimą pinigų sumą renginio oficialioje internetinėje svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją