Dauguma žmonių mano, kad gražią, išpuoselėtą odą galima turėti tik užtikrinant jai ypatingą išorinę priežiūrą – tepant brangiais kremais, lankantis grožio salonuose, tačiau odos būklei daug didesnį poveikį turi mityba. Juk oda yra organas, ir mūsų organizmas per šį organą atsikrato toksinų.

Sveikas spindėjimas blanksta valgant apdorotą maistą, o valgant šviežius produktus, kuriuose daug antioksidantų, vitaminų ir mineralų, oda ima švytėti iš vidaus. Mindbodygreen.com pateikia 5 produktus, kurie padeda palaikyti sveiką ir spindinčią odą.

Moliūgų sėklos

Šios sėklos turi daug odos būklę gerinančių savybių, jose yra grožio mineralu vadinamo cinko ir pagrindinių riebalų rūgščių, įskaitant omega–3, omega–6 ir omega–9. Panašiai kaip kanapių sėklos, ir moliūgų sėklos padeda sumažinti uždegiminius procesus organizme. Berkite jų į salotas, tirštuosius kokteilius arba valgykite vienas.

Gražgarstės

Šiose žalialapėse daržovėse yra dviejų medžiagų, kurios yra sveikos, spindinčios odos pagrindas: vitamino A ir sieros. Be to, gražgarstėse yra chlorofilo, kuris turi detoksikuojančių savybių.
Rekomenduojame pasigaminti žalių gražgarsčių salotų su visais kitais į šį sąrašą įtrauktais produktais – gausite skanų patiekalą, kurį valgant oda ilgainiui įgaus sveiko spindesio.

Ridikėliai

Žalio maisto propaguotojas Davidas Wolfe‘as teigia, kad ridikas yra pagrindinis grožio produktas, nes jame yra daug mineralų ir kitų medžiagų, užtikrinančių sveiką odą. Jame daug sieros, silicio ir vitamino C. Visos kartu šios medžiagos skatina kolageno gamybą, užtikrina odos tonusą ir stimuliuoja kraujo apytaką.
Įsipjaustykite ridikėlių į salotas, valgykite vienus arba su padažu.

Avokadai

Šis riebus vaisius ne tik pats turi daug vitaminų, bet, kartu su juo valgant karotenoidų turinčius produktus, tokius kaip pomidorai, morkos ar paprikos, jis padeda įsisavinti kone penkiskart daugiau antioksidantų likopeno ir beta karoteno.

Kanapių sėklos

Šiose mažytėse sėklose daug baltymų, įskaitant amino rūgštis, kuriose gausu sieros: metionino, cisteino ir cistino. Pastarieji užtikrina stiprius plaukus, nagus, gerina raumenų ir odos tonusą.
Jose tobulas omega-3ir omega-6 riebalų rūgščių koeficientas (1:3), be to, yra net ir omega–9 riebalų rūgšties. Visos šios rūgštys yra stiprūs antioksidantai, turintys priešuždegiminių savybių.
Daugumą odos problemų sukelia uždegimai – jie skatina ir dėmių bei raukšlių atsiradimą. Tad įtraukę kanapių sėklas į savo racioną, galite sumažinti šias problemas.

Valgykite jas vienas, berkite į salotas ar smulkinkite į tirštuosius kokteilius.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją