Daugiau nei perpus mažesnis savimi besirūpinančiųjų skaičius – Europoje. Joje drėkinamąsias priemones kūnui perka 24 proc. moterų. JAV odą drėkina tik 19 proc. apklaustųjų. Tuo tarpu daugiau nei 10 proc. pasaulio moterų kūno odos drėkinimu nesirūpina visiškai.

Beje, per tyrimą, kurio metu aiškintasi, kiek skirtinguose kontinentuose gyvenančios moterys yra linkę rūpintis savo kūno išvaizda apskritai, užfiksuotas ir gana šokiruojantis faktas: pasirodo, net 50 proc. pasaulio moterų niekuomet nedėvėjo šortų, nes gėdijasi savo kojų odos vaizdo.

„Daugelis moterų neįsivaizduoja savo dienos be veido kremo, bet veidas – tai tik 5 procentai visos mūsų odos! Kūno oda sensta lygiai taip pat ir ji turi didžiulės įtakos tam, kaip jaučiamės ir kaip save vertiname, - apie būtinybę rūpintis ne tik veidu, bet ir savo kūnu sakė Giedrė Eidukaitė, „The Body Shop“ grožio konsultantė. – Keliose pasaulio šalyse padarytas tyrimas rodo, jog tik 24 procentai europiečių, vadinasi, ir lietuvių, tinkamai rūpinasi savo kūnu. Tikiu, kad jau labai artimoje ateityje save mylinčių ir kūnu besirūpinančių lietuvių smarkiai padaugės“.

Grožio konsultantė pastebi, jog drėkinimo, maitinimo kūnui reikia visais metų laikais, tačiau rudenį ir žiemą, kuomet įjungiamas centrinis šildymas, kūno oda linkusi labiau išsausėti, todėl ja reikia rūpintis papildomai.

Tyrimas apie moterų įpročius rūpintis savimi atliktas kuriant kūnui skirtos kosmetikos inovacijas bei ieškant vertingų ingredientų, taip pat atkreiptas dėmesys į kūno puoselėjimo tradicijas bei ritualus įvairiose kultūrose. Daugelyje jų dominuoja odos valymas pirtyse, odos puoselėjimui naudojami įvairūs aliejai.

Visko mačiusiems europiečiams dar kiek egzotiškesnė ir ne daugelio išmėginta odos valymo, maitinimo ir pasilepinimo procedūra – Maroke, Afrikoje, nuo seniausių laikų iki mūsų dienų praktikuojama hamamo ritualas su vietoje spaudžiamu argano aliejumi. Po šios procedūros oda tampa minkšta ir glotni.

G. Eidukaitė dalijasi hamamo procedūros ritualu, pritaikytu kiekvienai vonią turinčiai europietei. Lengva pasidaryti. Idealiai tinka orams vėstant ir rudens vakarams ilgėjant.

Hamamo procedūra – vandens ir putų guolis

1 žingsnis – atsipalaidavimas. Viena pagrindinių hamamo pirčių teikiamų malonumų – galimybė atsipalaiduoti ir pabėgti nuo kasdienių rūpesčių. Skirkite laiko tik sau – išjunkite šviesas, uždekite žvakes. Atsukite jums malonaus karštumo vandens srovę, įsipilkite putų. Patogiai įsitaisykite vonioje ir mėgaukitės – tekantis vanduo puikiai ramina. Kol ilsėsitės vandens ir putų guolyje, oda suminkštės, atsivers poros – oda bus paruošta valymui ir drėkinimui.

2 žingsnis – valymas. Gerai nušveiskite odą kūno šveitikliu. Pašalinkite visas sausas ir negyvas odos ląsteles. Išmasažuokite kūną, naudokite aliejais papildytą ir gausiai putojantį masažinį muilą. Geras masažas pašalins įtampą ir padės atsipalaiduoti. Po masažo perliekite odą vėsiu vandeniu – padės atsigaivinti. Be to, kontrastinis dušas gerina kraujotaką.

3 žingsnis – drėkinimas. Įtrinkite kūno odą maitinamuoju kūno sviestu ar aliejumi. Vienu vertingiausių drėkinamųjų, regeneruojamųjų aliejų laikomas ir Lietuvoje jau itin išpopuliarėjęs arganų aliejus, todėl natūralus ar kosmetikos produktuose esantis aliejus ypač tinka smarkiai išsausėjusioms kūno vietoms: alkūnėms, pėdoms. Jei teikiate pirmenybę lengvesnės tekstūros priemonėms, palepinkite odą kūno pieneliu su vertinguoju aliejumi.

Tobulam vakarui užbaigti užplikykite žolelių arbatos. Jei norite dar toliau nusikelti į arabų kraštus, rinkitės juose itin populiarias, tačiau ir Lietuvoje puikiai augančias mėtas.

* „The Body Shop“ atliktuose tyrimuose dalyvavo 500 moterų iš Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, JAV ir Japonijos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)