Vestuvės, gimtadieniai, iškylos, viešbučiai, kuriuose viskas įskaičiuota, ir dar daugybė įvairiausių progų, kurių metu atsipalaiduojame ir leidžiame sau daugiau pasmaguriauti, išgerti, mažiau sportuojame. Rezultatas? Per siauri džinsai ir nesibaigiantys priekaištai sau.

Kaip to išvengti? Patarimais dalinasi grupės ,,Kitokios“ narė, fitneso sportininkė Greta Lebedeva ir dainininkė Asta Pilypaitė.

Skrydžiai lėktuvu ir laiko juostų permainos – viena svarbiausių priaugto svorio priežasčių

Bene svarbiausia priežastis, dėl kurios moterys visame pasaulyje po atostogų turi ieškotis platesnių džinsų – tai lėktuvų skrydžiai ir laiko juostų keitimas. Dėl patirtų laiko permainų organizmo biologinis laikrodis susipainioja ir net pačiu netinkamiausiu metu gali paskelbti, kad atėjo metas valgyti, nors iš tiesų net nesame alkani.

Ilgų kelionių metu kūnas patiria nemažą nuovargį ir troškulį, o šis gali sukelti klaidingą alkio pojūtį. Pridėkime dar ir tai, kad keliaudami lėktuvais ir autobusais mažai judame – ir ankstesnei figūrai tenka ištarti „sudie”.

„Pirmiausia, ką reikėtų atsiminti keliaujant – tai gerti kuo daugiau vandens. Juk vanduo yra būtinas moters grožiui! Jis padeda jaustis gyvybingai, suteikia jėgų. Taip pat lėktuvuose vengiu spirituotų gėrimų, kavos ir vaisvandenių, nes nuo jų tik dar labiau sustiprėja menamas alkio pojūtis“, – sako fitneso sportininkė Greta Lebedeva.

„Mano patarimas skrendant lėktuvu ar važiuojant autobusu – nepersivalgyti. Geriau jau susitelkti į muziką, gerą knygą ar vaizdus už lango – tik ne į maistą! Nesilaikau jokių dietų, bet manau, kad ilgose kelionėse dažniausiai persivalgome tiesiog iš nuobodulio. Užuot kramsnojus tai, kas nei skanu, nei vertinga, geriau paskaityti apie šalį, į kurią keliaujate ir išplėsti akiratį“, – siūlo dainininkė Asta Pilypaitė.
Asta Pilypaitė

Geriausias būdas išvengti „atostogų pilvuko“ – judėjimas 

Dažniausiai įsivaizduojame, kad per atostogas rasti laiko mankštai beveik neįmanoma. Tačiau mankšta, kaip niekas kitas, padeda pajusti ramybę ir pasitikėjimą savimi – taip yra todėl, kad sportuojant išsiskiria laimės hormonas endorfinas, gerinantis nuotaiką ir mūsų nuomonę apie save, ko anaiptol nepasakysi apie užsitęsusius vakarėlius.

„Paprasčiausias judėjimas – vaikščiojimas, plaukiojimas, važinėjimas dviračiu – ne tik padeda išlaikyti figūrą, bet ir skatina pažinti naujas vietas ir kultūras. Nemėgstu pasyvaus poilsio, todėl atostogas leidžiu aktyviai, ypač patinka vandens pramogos. Svarbu neužsisėdėti – tiek nuotaikos, tiek figūros prasme. O jei jau matau, kad reikia pasitempti, padarau kelis kardio pratimus, pabėgioju“, – sako Greta Lebedeva.

Jai pritaria ir Asta Pilypaitė: „Per atostogas nesilaikau jokių dietų. Bet neįsivaizduoju poilsio vien sėdėdama, valgydama ir nieko neveikdama. Mano receptas – judėjimas, neužsibuvimas vienoje vietoje ir nepersivalgymas. Tik šitaip įmanoma išlaikyti gerą nuotaiką ir savijautą“, – sako dainininkė.

Mankšta net ir per atostogas gali būti maloni

„Jeigu rimtai pasiryžote išlaikyti figūrą, net ir per atostogas išsikelkite treniruočių tikslus ir susidarykite planą. Dirbant su savo kūnu svarbiausia – pastovumas“, – sako sporto ir sveikatingumo centro „Impuls“ trenerė Odeta Kunčaitienė.

Kadangi atostogų metu neturėsite daug laiko treniruotėms, apsilankę sporto klube, pasirinkite tokius pratimus, kurie išjudina visus kūno raumenis – įvairius pritūpimus, atsispaudimus, bėgimo takelius. Per atostogas labai svarbu treniruoti pilvo preso raumenis, mat šioje kūno dalyje greičiausiai kaupiasi riebalai. Ir pripažinkime, būtent jie mums labiausiai trukdo, kai norime pasipuikuoti pliaže nauju bikiniu!

„Visi esame skirtingi, todėl geriausia prieš atostogas pasitarti su savo treneriu – jis padės sudaryti pratimų planą, kurio laikydamiesi vasarą išlaikysime gerą figūrą ir puikią savijautą. Tuo pačiu specialus treniruočių planas sportavimą pavers ne prievole, o linksma pramoga“ – įsitikinusi trenerė Odeta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)