Nuolat besišypsanti ir energija spinduliuojanti moteris išduoda, kad pagrindinis jos geros sveikatos receptas yra judėjimas bei mokėjimas dalintis: „Reikia duoti, ne tik imti. Imantis kokios nors veiklos visada reikia ją pasverti širdimi. O jei norėsi visus pinigus susigriebti, tai nebus nei jų, nei sveikatos“.

Per visą savo gyvenimą vedusi ne vieną nemokamą sporto grupę tiek moterims, tiek vaikams, Joana Bartaškienė pastebi, jog labai svarbu nuo pat mažens išsiugdyti įprotį judėti: „Tai kaip dantų valymas, - nuo mažens įpratęs, kartoji visą gyvenimą“.

Prisimindama jaunystės dienas moteris prisipažįsta, jog tėvai jos nevedė į jokius būrelius – ji pati, sulaukusi vos aštuonerių, susirado baleto studiją, o vėliau ir gimnastikos būrelį, su kuriuo atstovavo Lietuvai tarptautiniuose konkursuose. Deja, dabar, kai yra toks didelis pasirinkimas, jaunimas yra linkęs mieliau savo laiką leisti prie kompiuterių ekranų: „Manęs nereikėjo vesti į būrelius, o aš savo anūkus vedžiojau. Ir šen, ir ten nuvedžiau, ir žinot, kuo daugiau vedžioji, tuo mažiau jie visko nori. Taip jau dabar pasaulis susitvarkė“, - juokiasi J.Bartaškienė.


Klabėdama apie vaikus, moteris pabrėžia, jog labai svarbu mankštintis kartu su šeima: „Smagu, kad yra atsigręžiama į šeimą. Kai vaikai mato, kad ir mama, ir tėtis, ir netgi močiutė sportuoja, patys vaikai ima domėtis fizine veikla, o per jėgą vaikų niekur nenutempsi“. Reikia pripažinti, kad aktyviu savo gyvenimo būdu J. Bartaškienė rodo pavyzdį ne tik jaunajai kartai, bet taip pat ir senjorams.

Jau treti metai J. Bartaškienė yra aktyvi sveikatingumo iniciatyvos „Geros sveikatos klubo“ narė. Pirmaisiais metais ji pati vedė mankštas Vilniuje ir Kaune. „Geros sveikatos klubo“ iniciatyvoje dalyvaujanti entuziastė pabrėžia, kad svarbu ne tik imti, bet ir duoti.

„Manau, kad čia ateina žmonės, kurie jaučia poreikį dalintis gera nuotaika. Jie neturi daug pinigų, todėl džiaugiasi, kad gali ateiti ir nemokamai pasimankštinti gryname ore. Ši iniciatyva yra puiki galimybė ir pasimankštinti, ir pasitarti su medikais dėl svorio“, - šypsosi sporto entuaziastė.

Kitus vyresnio amžiaus žmones, kurie nesiryžta pradėti sportuoti dėl aplinkinių neigiamos nuomonės ar dėl pinigų stygiaus, J. Bartaškienė ragina keisti požiūrį, nes jei tik yra noro, visada atsiranda ir galimybių.

„Juk kiti pensininkai ir į įvairias keliones išvažiuoja, ir į sporto klubus nueina. Svarbiausia būti aktyviems ir ieškoti bendraminčių! O tada jau atsiranda sveikatingumo grupės, renginiai, festivaliai, asociacijos ir kitos įvairios veiklos. Svarbiausia - norėti ir siekti savo tikslų!“ – tvirtina pašnekovė.

Jau daugiau nei keturiasdešimt metų mankštas vedanti moteris pastebi, jog žmonės vis labiau nori sportuoti, tas noras visą laiką buvo ir niekur nedingsta, tiesiog jiems reikia nedidelės paskatos, geresnių sąlygų ar entuziazmo. Savo mankštose J. Bartaškienė kaip galėdama stengiasi uždegti žmones: „Būna, kad pas mus ateina moterys vien pasižiūrėt į mane. Sako, ateinu iš jūsų energijos ir užsidegimo pasisemti. Svarbu mylėti ir džiaugtis savo veikla, o tada šiuo entuziazmu užkrėsi ir visus kitus“, - įsitikinusi pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)