I kraujo grupė

I kraujo grupė yra seniausia iš visų, todėl jos atstovus galima vadinti medžiotojų ir rinkėjų palikuonimis. Jie geriausiai jaučiasi valgydami gyvulinės kilmės maistą. Vis dėlto nerekomenduojama piktnaudžiauti pernelyg riebiais produktais.

Labiausiai tinka: liesa jautiena, ėriena, kalakutiena, vištiena ir žuvis (ypač šaltųjų vandenų – lašišos, upėtakiai, skumbrės ir kt.).

Netinkami produktai: pieno produktai, kiaušiniai, grūdų produktai ir maistas su daug gliuteno. Nereikėtų piktnaudžiauti ankštinėmis daržovėmis, baklažanais ir bulvėmis.

II kraujo grupė

Kai mūsų protėviai išmoko dirbti žemę, jų mityba pasipildė įvairiais augalinės kilmės produktais. Valgymo įpročiai pasikeitė, atsirado daugiau vegetarinių patiekalų. Būtent tokia mityba tinkamiausia šios kraujo grupės atstovams.

Jiems labiausiai tinka grūdiniai produktai (ypač nesmulkintų grūdų), vaisiai ir daržovės. Iš pastarųjų itin naudingos ankštinės daržovės, moliūgai, brokoliai, ropės, morkos, porai, špinatai ir česnakai. Galima valgyti ir įvairių vaisių, bet norėdami atsikratyti svorio, turėtumėte atsisakyti pačių kaloringiausių – bananų, vynuogių ir kt.

Netinkami produktai: mėsa (rekomenduojama valgyti nebent truputį vištienos arba kalakutienos), pieno produktai (išskyrus varškę, kefyrą arba ožkų pieno sūrį). Patariama valgyti nedaug kiaušinių. Jūros gėrybėmis ir žuvimis taip pat derėtų mėgautis saikingai. Geriausias pasirinkimas: lašišos, skumbrės, sardinės, šlakiai, karpiai ir lydekos.

Visiškai netinka ešeriai, silkės, ikrai, omarai, vėžiai, kalmarai, austrės ir krabai.

III kraujo grupė

III kraujo grupė atsirado tuomet, kai mūsų protėviai ėmė verstis gyvulininkyste. Jie ėmė vartoti daugiau pieno produktų, kiaušinių, neatsisakydavo ir mėsos. Šiandieniams šios kraujo grupės atstovams tokie produktai taip pat tinkami.

Rekomenduojama valgyti daug žuvies ir jūros gėrybių (ypač tinka menkės, ešeriai, sardinės, karšiai, lydekos, lašišos, plekšnės, skumbrės ir eršketai), pieno produktų (netinka tik ledai), kiaušinių, vaisių, daržovių. Su mėsa derėtų būti kiek atsargesniems.
Geriausia jos vengti arba valgyti tik liesos ir baltos.

Netinka visi grūdiniai produktai. Labai norėdami galite retkarčiais skanauti nebent ryžių, avižų arba sorų.

IV kraujo grupė

IV kraujo grupė yra pati vėliausia. Kadangi ji turi panašumų su II ir III kraujo grupėmis, šios kraujo grupės atstovams tinka labai įvairūs maisto produktai.

Labiausiai tinka: jūros produktai (ypač rekomenduojami tiems, kas nori sulieknėti), kiaušiniai, daržovės (tik reikėtų vengti ridikėlių ir žalių paprikų), vaisiai (avokadų, bananų ir apelsinų galima valgyti nedaug). Pieno produktų galite valgyti, jeigu nesate linkę į peršalimo ligas. Naudingas kefyras, jogurtas, varškės sūris ir feta.
Patariama atsisakyti ledų ir fermentinio sūrio.

Vengtini produktai: mėsa (jos valgyti galima, bet labai mažai, nes organizmas ją sunkiai virškina; geriausiai tinka ėriena, triušiena ir kalakutiena, labai netinka vištiena), grūdai (jų irgi galima valgyti, bet saikingai; ypač siūloma vengti kviečių, o grikių ir kukurūzų vartoti labai mažai).