Kaip rašo DELFI.lv, specialistai tvirtina, kad norint išsaugoti jaunystę, reikia valgyti produktų, kuriuose gausu antioksidantų. Jie neutralizuoja laisvuosius radikalus, skatinančius senėjimą. Skaitytojoms pateikiamas jauninančių produktų sąrašas.


Kelių tyrimų duomenimis, morkose, kaip ir kitose oranžinės spalvos daržovėse, yra beta karotino, mažinančio žalingą saulės spindulių poveikį mūsų odai. Specialistai pabrėžia, kad ypač beta karotino turinčių produktų reikia valgyti rūkantiems žmonėms. Rūkymas didina vėžio riziką, o beta karotinas naudingas odai. Tiesa, tai nereiškia, kad galima nesitepti apsauginiais kremais nuo saulės.


Vaisių kokteiliai


Skanus šviežių vaisių kokteilis – maistingų medžiagų ir mineralų šaltinis, kurie būtini norint išsaugoti jaunystę. Amerikiečių medikų teigimu, antioksidantai, gaunami iš dviejų – trijų rūšių į kokteilį sudėtų vaisių, mažina odos uždegimo riziką, taip pat stimuliuoja nervus susitraukti, įsitempti, o tai puiki profilaktika nuo odos suglebimo ir raukšlių.


Riešutai ir saulėgrąžos


Būtinai įtraukite į racioną riešutų ir saulėgrąžų, tai taip pat padės apsaugoti odą nuo senėjimo. Riešutuose ir saulėgrąžose yra riebalų rūgščių omega 3, kurios būtinos audiniams ir odos ląstelėms.


Vanduo


Kad būtumėte sveikos ir gražiai atrodytumėte, labai svarbu neužmiršti kasdien gerti pakankamai vandens. Primename, kad per dieną reikia išgerti apie 8 stiklines vandens. Tai ne tik palaiko odos elastingumą, bet ir susiję su kitais sveikatos aspektais bei tam tikromis organizmo funkcijomis, kurių veiklai reikia vandens.


Riebi žuvis


Riebi žuvis, pavyzdžiui, tunas, lašiša ir skumbrė, sveika odai, nes jose yra omega 3 riebalų rūgščių. Be to, omega 3 riebalų rūgštys teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą, saugo nuo artrito ir kai kurių vėžio rūšių. Specialistų teigimu, idealiu atveju reikėtų per savaitę mažiausiai du kartus valgyti riebios žuvies.


Šokoladas


Juodasis šokoladas, kuriame daug – daugiau nei 60 proc. kakavos malonus būdas rūpintis savo išvaizda. Kakavoje gausu polifenolių, kurie naudingi odai ir saugo nuo žalingo saulės spindulių poveikio.


Žalioji arbata


Ne tik žolelių, bet ir žalioji arbata gražina odą. Specialistų teigimu, žaliojoje arbatoje yra mikroelementų, mažinančių širdies ligų riziką.


Naminė paukštiena ir žuvis


Racione turi būti ir baltymų, kad oda būtų sveika. Puikus baltymų šaltinis – neriebi mėsa, žuvis, kiaušiniai ir sūris. Jie – statybinė medžiaga kolagenui, kuris labai reikalingas odai.


Špinatai


Tamsiai žalios spalvos žalumynai, kaip antai špinatai, brokoliai, lapiniai kopūstai ir Briuselio kopūstai, turi daug vitaminų, beta karotino ir liuteino, kurie padeda išsaugoti sveiką odą. Špinatuose gausu vitamino C, kuris reikalingas odos atsinaujinimui, ir vitamino E, antioksidanto, padedančio organizmui apsivalyti nuo laisvųjų radikalų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)