Puoselėti iš vidaus

Nors odai svarbios visos maistinės medžiagos, tačiau be kai kurių ji tikrai negyvuotų. Kviečiame susipažinti su geriausiais odos draugais.

Vitaminas A odą saugo nuo išsausėjimo, skeldėjimo, padeda išvengti įvairių infekcijų. Šis vitaminas būtinas ląstelių atkūrimui.

Šaltiniai: sviestas, fermentinis sūris, kiaušinio trynys, jautienos kepenys, morkos, moliūgai, pomidorai, špinatai ir kt.

Vitaminas C – stiprus antioksidantas, kuris odą saugo nuo žalingo aplinkos poveikio, skatina kolageno gamybą ir spartina gijimą.

Šaltiniai: juodieji serbentai, kiviai, citrusiniai vaisiai, briuseliniai kopūstai, braškės ir kt.

Vitaminas B3 gerina medžiagų apykaitą, todėl oda geriau aprūpinama būtinomis maistinėmis medžiagomis ir deguonimi. Todėl ji tampa skaisti, švelni, elastinga ir lygi.

Šaltiniai: žemės riešutai, grybai, liesa mėsa, grikiai, pieno produktai, žiediniai kopūstai, žuvis, rupūs kvietiniai miltai ir kt.

Vitaminas E padeda išvengti laisvųjų radikalų poveikio, stabdo senėjimą ir saugo odos elastingumą.

Šaltiniai: augalinis aliejus, riešutai, kepenys, kiaušinio trynys, žirniai, pupelės, pieno produktai ir kt.

Vitaminas K gerina kraujotaką, todėl saugo odą nuo papilkėjimo, išblyškimo ir mažina paburkimus. Šis vitaminas būtinas siekiant išvengti patamsėjusių paakių.

Šaltiniai: špinatai, pomidorai, kopūstai, salotos, žirneliai, bulvės, žemuogės, kiaušiniai, kepenys ir kt.

Pataria kosmetologė Evelina Gesevičiūtė

Norint turėti sveiką ir gražią odą, visų pirma labai svarbu tinkamai pasirinkti kosmetines priemones atsižvelgiant į odos būklę. Taip pat būtinas kasdienis odos valymas. Patarčiau tai daryti du kartus per dieną – ryte ir vakare.

Kartą per savaitę reikėtų atlikti intensyvesnį valymą, t. y. odos šveitimą. Jį galima pakeisti ir veido kauke, kuri ne tik tinka jūsų odai, bet ir gydo opias problemas. Be to, gražios ir sveikos odos savininkai neišsiverčia ir be drėkinamojo bei maitinamojo kremų.

Tačiau net ir naudodami geriausias priežiūros priemones negalėsite puikuotis skaisčia ir jaunatviška oda, jeigu nesaugosite jos nuo žalingo aplinkos poveikio, pavyzdžiui, šalčio, karščio, vėjo, ultravioletinių saulės spindulių ir kt.

Galų gale būtina sveikai maitintis, gerti pakankamai skysčių, negailėti laiko miegui ir vengti streso.