Sugrąžins švelnumą

Po žiemos, dėl nuolatos nešiojamų pirštinių, šalčio ir sauso oro oda pasidaro šiurkšti, stora, parausta, sutrūkinėja. Nepamirškite, kad rankų odą pažeidžia ir virusai - atsiranda karpos. Jas būtina gydyti, nes karpos greitai plinta.

Kad rankos būtų gražios, jų odą patartina kartais nušveisti ir pamasažuoti, dėti kaukes ir tepti apsauginiu kremu. Šveičiamajam kremui puikiai tiks kavos tirščiai. Švelniai masažuokite rankas, o po to nuplaukite vandeniu. Pastebėsite, kad oda pasidarė švelni ir lygi.

Mankšta rankų grakštumui

Taip pat patartina rankas mankštinti. Taip ne tik pagerinsite kraujotaką, bet ir atsikratysite įtampos, rankos taps grakštesnės, pramankštinsite pirštų sąnarius. Pratimai paprasti: kumščių gniaužimas, grojimo pianinu imitavimas ar stuksėjimas pirštais į stalą. Kuo daugiau lankstysite ir sukinėsite pirštus bei plaštaką, tuo labiau išmasažuosite rankas. Mankštą stenkitės daryti kasdien bent po 5 minutes.

Lepinkite kremu ir aliejais

Jei norite, kad rankos būtų gražios, tepkite jas kremu ne rečiau kaip du kartus per dieną. Pavasarį daug rūpesčių gali sukelti ir pleišėjančios nagų odelės. Tai rodo, kad organizmui trūksta vitaminų, ypač A ir B. Odelių karpyti nepatartina. Jas geriau patepti specialiomis odeles minkštinančiomis bei maitinančiomis priemonėmis - kremais arba aliejais. Skalbdami, plaudami indus ar ravėdami - dirbkite tik su pirštinėmis.

Verta žinoti:

Kad rankos būtų gražios, darykite aliejaus voneles: panardinkite rankas 5 minutėms į pašildytą aliejų, išspaudus į jį keletą lašelių citrinos sulčių. Rankų oda bus baltesnė, jeigu ją įtrinsite šilta bulvių koše, sumaišyta su pienu.