Alkoholis

Alkoholis sutraukia kraujagysles, ir dėl to gali sukelti skausmą. Taip pat jis neigiamai veikia imuninę sistemą. Na, o turint temperatūros iš viso yra netinkamas vartoti. Be to, alkoholis „sausina“ organizmą.

Greitas maistas

Greitas maistas dažniausiai yra kaloringas ir riebus. Tai per didelis krūvis sergančio organizmo kepenims ir virškinimo sistemai. Greito maisto bei pusfabrikačių nerekomenduojama valgyti ir sveikam žmogui, tad ką jau kalbėti apie ligonį.

Riešutai

Kedrų bei graikiniai riešutai taip pat migdolai – labai kaloringi. Be to, juose gausu riebalų ir nors jie yra naudingi, tad riešutai sunkiai virškinami. Be to, moksliniai tyrimai įrodė, kad riešutai lėtina sveikimą peršalus, taip pat riešutų reikėtų vengti sergant kvėpavimo takų ligomis.

Pieno produktai

Reikėtų vengti riebių pieno produktų, nes jie organizme formuoja „plėvelę“, kuri lėtina kosulio bei slogos gydymą. Jeigu vis dėl to negalite atsisakyti stiklinės pieno ar indelio jogurto pagardinkite juos imbieru. Imbieras neleis susidaryti „plėvelei“, organizmui suteiks šildomąjį poveikį.

Gazuoti gėrimai ir sulčių gėrimai

Sulčių gėrimuose daug cukraus ir konservantų, o gazuotuose gėrimuose ir kofeino. Visos šios medžiagos neigiamai veikia imunitetą. Venkite ir produktų, kuriuose yra cukraus pakaitalų – jie taip pat „kerta“ per imunitetą ir virškinimo sistemą. Šviežiai spaustos sultys – naudingos. Tiesa, specialistai pataria jas skiesti vandeniu ir ne itin jomis piktnaudžiauti.

Keptas maistas

Daug riebalų ir kancerogenų. Neverskite savo sergančio organizmo kęsti per didelių krūvių. Be to, keptas maistas sunkiai virškinamas, o skrandis ir žarnynas jums reikalingi sergant kaip niekada, mat šiuose organuose „slepiasi“ daugiausia imuninių ląstelių.

Švieži vaisiai ir daržoves

Juos virškindamas organizmas sunaudos per daug energijos, kuria jam būtina kovojant su infekcija. Todėl daržoves valgykite troškintas ar virtas garuose, o vaisius – jei įmanoma, apkepkite ar patroškinkite.

Verta žinoti:

Jeigu temperatūra pakyla aukščiau nei 38 laipsniai, valgykite kuo mažiau ir tik skystą maistą: lengvą sriubą arba sultinį, gerkite arbatą. Net jei temperatūra ir neaukšta, patausokite virškinamąjį traktą. Valgykite mažomis porcijomis, tačiau dažniau, vartokite vaistažolių arbatą su medumi, jeigu nesate jam alergiški.