Tačiau ne viskas taip baisu. Norint išvengti „apelsino žievelės“, pakanka viso labo atsisakyti kai kurių produktų, kurie lemia celiulito atsiradimą. Kokių?

Kofeinas

Su kava daugelis mūsų pradedame savo rytą, daugelį šis žvalinantis gėrimas lydi ištisą dieną. Problema ta, kad vartojant daugiau nei puodelį kavos per dieną, silpnėja kraujotaka.

Kofeinas teigiamai veikia kraujotaką ir metabolizmą tik vartojamas mažomis dozėmis, o jei nusprendėte kovoti su celiulitu, tai kaip tik tas atvejis, kada reikia visai atsisakyti kavos ir pakeisti ją natūralia žolelių arbata.

Cukrus

Pakanka suvalgyti aštuoniasdešimt gramų cukraus, ir laisvųjų radikalų kiekis moters organizme padidėja kone pusantro karto. Dėl to arterijų ir kraujagyslių sienelės praranda savo elastingumą, silpnėja kraujotaka, pradeda formuotis celiulitas. Be to, cukrus sustiprina troškulį, o būtent skysčių perteklius veikia „apelsino žievelės“ susidarymą.

Alkoholis

Jei nenorite tapti celiulitinės figūros savininke, atminkite: pakanka vos vienos taurės alkoholio, kad riebalų kiekis kraujyje padidėtų, o kraujotaka sumažėtų.

Be to, alkoholis didina estrogeno kiekį kraujyje ir neleidžia skrandžiui pasisavinti vitaminų. Todėl jei nusprendėte atsikratyti celiulito, nereikėtų piktnaudžiauti alumi, vynu, viskiu ir kitais alkoholiniais gėrimais.

Kviečiai ir produktai, kuriuose yra kvietinių miltų

Lektinas - tai natūralios kilmės produktas, kuris itin toksiškas organizmui. Jo yra kviečiuose ir jis gali sukelti maistinę alergiją. Jei norite išvengti celiulito, pasistenkite vengti kvietinių miltų produktų. Prisiminkite, kad dabar jų dedama į daugelį gaminių, pavyzdžiui, padažų, dešrelių, sultinio kubelių ir pan.

Angliavandeniai

Kruopos, duona, makaronai - visa tai yra angliavandenių šaltiniai. Jie didina cukraus ir gliukozės kiekį organizme. Taip pat šie produktai gali mažinti jautrumą insulinui, todėl gali imti kauptis riebalai. Taigi būtina mažinti tokių produktų kiekį savo racione, jei siekiate likti liekni.

Dešimt produktų, kurie skatina celiulito atsiradimą

Siekiant išvengti celiulito arba jį sumažinti, būtina atsisakyti šių produktų:
šokolado,
kumpio,
majonezo,
dešros,
druskos,
saldainių,
riebios mėsos,
bananų,
alaus,
duonos gaminių.

Trylika produktų, kurie gali padėti nugalėti celiulitą

Šie produktai padės kovojant su „apelsino žievele“:

migdolai (būtina vartoti dusyk per savaitę),
virti kiaušiniai (keptų reikia atsisakyti),
šviežios petražolės,
greipfrutai ir kiti citrusiniai,
ananasai (valgyti ne daugiau tris kartus per savaitę po 150 g), morkos (bet kokiais kiekiais),
neriebūs pieno produktai,
žuvis,
dribsniai be cukraus (30 g dusyk per savaitę),
ankštinės pupelės,
kopūstai (Briuselio, brokoliai, etc.),
bulgariški pipirai (ne daugiau 300 g per savaitę),
švarus geriamasis vanduo.

Laikydamiesi šio mitybos raciono, sugebėsite visam laikui išsivaduoti iš celiulito.