„Negalėčiau teigti, kad savo pacientėms dažniausiai atlieku riebalų nusiurbimo operacijas, – palygino savo praktiką ir apklausos rezultatus plastikos chirurgas dr. Darius Radzevičius. – Tiesa, greičiausiai daugelis moterų galvoja, kad jos turi šiek tiek viršsvorio. Riebalų nusiurbimas dažniausiai yra atliekamas jaunesnio amžiaus pacientėms, kurių audinių elastingumas yra geras, ir, nusiurbus riebalus, oda susitraukia. Taigi ne visoms pacientėms ši operacija tinka ir yra reikalinga. Po plastikos chirurgo konsultacijos, manau, dalis respondenčių pakeistų savo nuomonę“, – aiškino specialistas.

Jo teigimu, praktikoje dažniausios procedūrų grupės yra keturios: senstančio veido korekcija, krūtų plastika, nosies formos korekcija ir kūno formų korekcija. Šias operacijų grupes besirenkančių pacientų kiekis yra gana panašus ir smarkiai nesikeičia jau kuris laikas.

Dr. D. Radzevičiaus nurodytos tendencijos gana aiškiai atsispindėjo apklausoje. 20 proc. jos dalyvių nurodė, kad norėtų krūtinės didinimo operacijos, dar 22 proc. rinktųsi raukšlių korekciją, 17 proc. – veido patempimo procedūrą, o 11 proc. trokšta nosies formos korekcijos.

Panašios tendencijos vyrauja ir kitose šalyse. Pavyzdžiui, Britų estetinės plastikos chirurgų asociacijos duomenimis, 2012 m. ten populiariausia buvo krūtų didinimo operacija. Jų per metus buvo atlikta beveik 10 000 moterų.

2012 m. Didžiojoje Britanijoje taip pat padaugėjo ir veido atjauninimo procedūrų bei operacijų, iš kurių mėgstamiausia yra akių vokų patempimas.

Vis dėlto Didžioji Britanija nėra tendencijų diktatorė. Tarptautinės estetinės chirurgijos asociacijos (ISAPS) surinkti duomenys rodo, kad šioje srityje pirmauja JAV. Tiesa, iš karto po jos rikiuojasi gana netikėtos valstybės: Kinija, Brazilija, Indija ir Meksika. Būtent šiose 5 šalyse atliekama daugiausiai plastinių operacijų.

Tarptautinės organizacijos specialistai taip pat nustatė, kad žmonės klaidingai laiko krūtų didinimo operaciją dažniausiai atliekama plastinės chirurgijos procedūra. Pasak tyrėjų, į lyderio poziciją išsiveržė riebalų nusiurbimas. Jis sudaro 18,8 proc. visų pasaulyje atliekamų plastinės chirurgijos procedūrų.

„Viršsvoris – daugeliui opi problema. Su tuo susiduria milijonai žmonių Europoje, už Atlanto ar Azijoje. Ne išimtis ir Lietuva. Čia žmonėms dėl to taip pat kyla rūpesčių. Aišku, skirtingiems žmonėms dėl skirtingų priežasčių, tačiau atlikta apklausa rodo, kas labiausiai kelia rūpestį mano pacientėms“, – išvadą padarė patyręs plastikos chirurgas Darius Radzevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)