Sakoma, kad iš nelaimingo žmogaus atimk viską, o po kiek laiko atiduok jam nors pusę. Atgavęs dalį savo turėtų brangenybių jis vėl pasijus pačiu dėkingiausiu ir laimingiausiu žemėje. Ar verta laukti, kol mūsų sveikata išslys mums iš rankų?

Rugsėjo 28d., Vilniuje vyksiančioje Ann Wigmore gyvo maisto konferencijoje „Gydanti mityba“ pasaulinio garso mokslininkai ir praktikai papasakos, kad sirgti nėra privaloma. Tai paties žmogaus pasirinkimas. Konferencijos lektoriai mokys apsispręsti gyventi sveikai.

Konferencijoje viešės Amerikos biochemikas T.Kolinas Kembelas (T. Colin Campbell), besispecializuojantis maisto poveikio sveikatai srityje. Jis yra maistinės biochemijos Kornelio universiteto Džeikobo Gauldo Šurmano (Jacob Gould Schurman) vardo nusipelnęs atsargos profesorius ir daugiau negu 300 tiriamųjų straipsnių autorius. T. Kempbelas yra pramoniniu būdu neapdorotos augalinės kilmės pagrindu sukurtos mažo riebalų kiekio mitybos ir dviejų knygų šia tema „Natūralus būdas išvengti ligų“ (The China Study), tapusios perkamiausia knyga apie mitybą, ir „Whole“ autorius.

Taip pat jis buvo vienas iš vadovaujančių mokslininkų dvidešimto amžiaus aštuntame ir devintame dešimtmečiuose vykusiame bendrame Kinijos-Oksfordo-Kornelio tyrime apie mitybą ir ligas, kurį 1983 metais pradėjo Kornelio ir Oksfordo universitetų ir Kinijos
profilaktinės medicinos akademijos, siekdamos ištirti ryšį tarp maisto ir vėžio, širdies ir medžiagų apykaitos ligų. Šis tyrimas „The New York Times“ buvo pavadintas „didžiuoju epidemiologijos
prizu“.

Papasakoti apie savo ilgametę, tarptautinę patirtį atvažiuoja gerai pasaulyje žinoma sveiko gyvenimo ekspertė Cherie Soria. Jau daugiau nei 15 metų ji moko įvairių restoranų virėjus, instruktorius, privačius asmenis kurti gurmanišką gyvą maistą. Vegetariško kulinarijos meno moko daugiau nei 35 metus. Chere, taip pat, yra kelių knygų autorė, įskaitant klasikinę - Angelų maistas: sveiki receptai dangiškiems kūnams“ (Angel Foods: Healthy Recipes for Heavenly Bodies), bei netrukus pasirodysiančią knygą „Žalio maisto mitybos revoliucija: Švęskite, lieknėkite, gaukite energijos, jauskitės jaunesni!“. Cherie visame pasaulyje dažnai yra vadinama gurmaniškos žalios veganinės virtuvės „mama“.

Konferencijoje paskaitą skaitys ir auksinių natūralios medicinos taisyklių kūrėja ir paaiškintoja Marva V. Oganyan. Ji atskleis, kaip dėl gamtos dėsnių pažeidimo sutrinka žmogaus sveikata ir kaip ji gali
būti vėl atstatyta. Šie gamtos dėsniai visai nenumato vaistų vartojimo. Tik natūralus gydymas padeda išsaugoti sveikatą. Taip pat Marva kalbės apie vaikus, kaip lengva juos išgydyti be vaistų, vidiniu valymu ir teisingu maitinimu nuo pat kūdikystės, netgi nuo pat brendimo motinos įsčiose.

Konferencijos diskusijos ir informacija pritaikyta šiuolaikiniam mąstančiam žmogui - tam, kuris nori gyventi harmonijoje su savo kūnu. Naudingos informacijos ras tiek užimtas verslo žmogus, tiek
namuose auginanti vaikus mama ar norintis laimingai gyventi senolis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)