Ajurvedos akademijos vadovė, Lietuvos sveikos gyvensenos ir natūralios medicinos rūmų tarybos pirmininkė Lina Lukošienė įsitikinusi, kad bet kokie atradimai, bet kokie naujausi ar geriausi vaistai, bet koks gydymas neteiks naudos, jei mes pacientui šių išradimų netaikysime pagal kiekvieno iš jų kūno tipą (vadinamąją došą).

„Kada gi mūsų gydytojai pagaliau tai išgirs? Dvylika metų propaguojame ajurvedą ir tiek pat laiko kviečiame atkreipti dėmesį į tūkstančius metų gyvuojančią tiesą, kuria iki šių dienų sėkmingai remiasi Rytų šalių medicina. Juk pastebėkite, kiek žmonių tose šalyse šypsosi, o turtinguose Vakaruose – kiek liūdnų veidų. Nebūtina tikėti tuo, ko galbūt dar nežinote, bet pabandykite“, - kviečia ajurvedos žinių pradininkė Lietuvoje Lina Lukošienė.

Lina Lukošienė
Pasak ajurvedos specialistės, jei, tarkime, moteris yra valdinga, aktyvi, nemėgsta karščio, tai jai nuo bet kokių ligų nepadės jokios tabletės – kol nebus sureguliuotas jos kūno, proto ir emocijų tipas. Demonstracinę konsultaciją parodoje BALTMEDICA pagal Linos Lukošienės teorines žinias nemokamai ves gydytoja Asta Keturkienė.

O ajurvedos konsultantė Eglė Kauneckienė jau beveik dešimtmetį stebi Lietuvos žmonių sveikatą ir taip pat gali daryti išvadas apie jų fizinę bei emocinę būseną ir dažniausiai ištinkančias ligas.

„Žmonės nori būti sveiki, kiekvienas supranta, kad sveikata – tai visalemiantis koziris. Be jos mes niekas – nieko nepasieksime nei darbe, nei šeimoje, nei būsime laimingi patys su savimi. Todėl ypač svarbu suvokti, kad padėti galime patys sau kiekvieną dieną ir kad priemonės tam yra elementarios – tai žinios ir praktika. Jei žinai, kur paspausti, patrinti ar paglostyti, kai suskausta galvą, kai atsakomybės našta užgula pečius arba kai stresas užrakina skrandį ir tokias žinias pritaikai sau ar artimui, tai esi turtingiausias žmogus Žemėje. O ką bekalbėti apie tai, kad mūsų aplinkos žmonės išvis išvengia net tokių ligos simptomų vien todėl, kad laikosi teisingo dienos režimo, kas rytą prieš dušą trinasi kūną aliejumi ir skiria laiko ne tik finansiniams rezultatams ir karjeros viršūnėms įveikti, bet ir poilsiui, atsipalaidavimui, ramybei. Jie sveiki sulaukia ne tik gražaus vakaro kasdien, bet ir garbaus amžiaus“, - sako kasdien sveikatos patarimus žmonėms dalijanti Eglė Kauneckienė.
Eglė Kauneckienė

Ji pati parodoje BALTMEDICA skaitys pranešimą apie ajurvedinių masažų naudą ir madą, pasidalins patarimais, kaip ligai užbėgti už akių, patars, kaip atskirti gerą masažo meistrą nuo kitokio ir moksliškai pagrįstais faktais bei asmenine patirtimi įrodys juodųjų sezamų aliejaus galią. Ajurvedos centro „Spa Shanti“ komanda šeštadienį parodoje nemokamai kiekvienam pageidaujančiam atliks galvos ir pečių masažą.

„Nuo neatmenamų laikų žmogus ieškojo būdų, kaip pratęsti jaunystę ir prailginti savo gyvenimą. Tačiau kas gali būti geriau už senus, laiko patikrintus natūralius terapijos metodus. Viena iš seniausių ir veiksmingiausių sveikatingumo sistemų yra ajurveda, šiandien ji sėkmingai taikoma kasdieniame gyvenime ne tik Indijoje, bet ir visame pasaulyje. Mes tikime, kad ilgam ir sveikam gyvenimui yra svarbu ne gydytis jau susirgus, bet išmokti pastoviai puoselėti savo kūną ir dvasią“, - sako E.Kauneckienė.

Paroda BALTMEDICA vyks Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO paskutinį rugsėjo savaitgalį – 26-28 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)