Fėjos vaidmenį atliks kosmetologas

Šiuolaikinės pelenės stengiasi suspėti viską: geriausiai atlikti darbus, palaikyti tvarką namuose, būti puikios mamos ir rūpestingos žmonos. Savaitės virsta mėnesiais, mėnesiai – metais, o vonioje ant lentynos dulka seniai užmirštas ir vos pradėtas rankų kremas, kurį per praėjusius Naujuosius metus padovanojo anyta.

Taip, reikėjo visgi rasti laiko nueiti į sporto klubą, užsirašyti pas kosmetologę, pasidaryti manikiūrą, skirti laiko plaukų priežiūrai... Tačiau iš kur jo paimti, jei šiandien teko užsibūti darbe, rytoj – tėvų susirinkimas mokykloje, o šeštadienį reikės važiuoti pas vyro tėvus į sodybą padėti doroti derlių?

Net Pelenė iš pasakos apie tai, kad jai reikia puošnios suknelės, prisiminė tik prieš pat puotą. Draugės vestuvės, klasės susitikimas, brolio gimtadienis... Paprastai pradedame ruoštis šioms šventėms likus vos porai dienų: juk suknelę galima nusipirkti bet kada, papuošalą – pasiskolinti... O veidas, rankos, kūnas...

Veidrodyje netikėtai pasirodo visai kita moteris – ne ta jauna mergina, kuri žvelgė iš ten, atrodo, visai neseniai. Iš kur tos raukšlelės, patinimai, dėmės? Celiulitas, papildomi kilogramai?

Gerosios fėjos vaidmens šioje situacijoje tikimės iš kosmetologo. Juk būtent į grožio saloną atskuba šiuolaikinės pelenės, tikėdamosi stebuklo. Kuo greičiau numesti kelis kilogramus, pašalinti raukšleles, dvigubą pagurklį, patempti vokus – problemų, kurios reikalauja greito sprendimo, netrūksta. Tačiau ką galima padaryti iš tikrųjų ir kiek fėja gali pateisinti Pelenės lūkesčius?

Tačiau būkime realistės. Kosmetologas galėtų labai lengvai pažadėti viską, ko jūs norite: pajauninti 20 metų, pašalinti visas raukšles, sumažinti talijos apimtį dviem dydžiais ir tiek pat padidinti krūtinę. Tačiau po kelių valandų negailestingasis veidrodis atskleis tiesą, o po kelių dienų pačios galėsite įvertinti, kiek lūkesčius pateisino išleisti pinigai ir laikas.

Ką ir kaip iš tikrųjų galima padaryti prireikus skubios pagalbos?

Veidas: išsiplėtusios poros, uždegimai, aknė

Viskas priklauso nuo pakitimų sudėtingumo. Jeigu tai tik išsiplėtusios odos poros veido T zonoje ir pavieniai uždegimo taškai, stebuklas įmanomas. Tačiau jei Pelenei reikia per porą valandų pavirsti princese, neverta persistengti su komedonams naikinti skirtais ekstraktais – geriau pasitelkti į pagalbą dekoratyvinę kosmetiką.

Visgi jei iki puotos liko dvi ar trys dienos, galima atlikti kokybišką veido valymą, baigti procedūrą sausinančia kauke ir paskirti aktyvių priemonių, kurios padeda išlaikyti matinę odą ir mažina uždegimus.

Sėkmės paslaptis: po valymo būtinas aktyvus odos drėkinimas. Tai padės sumažinti patinimus ir paraudimus. Galima naudoti ne tik manualines technikas, bet ir melodrenažo kamertonus, mikrobangas arba ultragarsą.

Puotos išvakarėse parekomenduokite koncentratą, pasižymintį stipriu priešuždegiminiu ir raminamuoju poveikiu. Padėkite išsirinkti makiažo pagrindą paraudimams ir uždegimams paslėpti. Deja, vidutinio ar sunkesnio aknės laipsnio atveju ryškaus pagerėjimo per porą dienų nereikėtų tikėtis.

Galima atlikti giluminio valymo procedūras, tausojantį valymą, aknės židiniams panaudoti priešuždegimines priemones – bet norint, kad veidas atrodytų patraukliau, verta pasirinkti profesionalaus vizažisto paslaugas.

Kosmetologo klaidos: pažadas išspręsti visas problemas vienos procedūros metu, mechaninis valymas šventės išvakarėse, injekcinių metodų bei cheminių šveitimų procedūrų taikymas likus dienai ar porai iki svarbaus renginio.

Pigmentacijos pakitimai

Ši problema itin dažna rudenį. Vasarišką euforiją keičia niūri rudeninė nuotaika, tamsios dėmės, strazdanos ar netolygi pigmentacija bei noras kuo greičiau viso to atsikratyti. Reklama žada tobulą odą per tris dienas. Ar tai realu?

Viskas priklauso nuo pigmentacijos gilumo ir išplitimo. Kai odos paviršiaus pakitimai nedideli, pakanka švelnios eksfoliacijos procedūros; ji užbaigiama giluminiu drėkinimu, siekiant tolygaus auksinio odos atspalvio.

Bet kai pigmentacijos pakitimai didesni (melasma, chloasma, lentigo dėmės), viena procedūra sėkmės negarantuoja. Epidermio atsinaujinimo ciklas trunka ne mažiau nei 28 dienas. Būtent į tokį laiką ir reikia orientuotis. 4 ar 5 odos šviesinimo procedūros per mėnesį, namuose – balinančios priemonės; jei reikia, gydymas lazeriu ar fototerapija – visa tai garantuoja sėkmę.

Sėkmės paslaptis: net jei hiperpigmentacija nėra itin didelė ir giluminė, nepamirškite eksfoliaciją derinti su intensyvaus drėkinimo procedūromis. Kuo geriau oda sudrėkinta, tuo ji geriau atrodo, tuo tolygesnė jos spalva ir tekstūra.

Esant sudėtingesnėms pigmentacijos formoms, būtina ne viena procedūra, o visas jų kursas. Išsirinkite odos spalvą gerinančias priemones, kurios padeda paslėpti išorinius pigmentacijos požymius.

Kosmetologo klaidos: trauminių metodų naudojimas. Cheminis šveitimas, atliktas likus vos porai dienų iki šventinio renginio, – netinkamas sprendimas. Atsinaujinimo metu oda gali atrodyti netgi dar prasčiau nei iki tol, o užmaskuoti visa tai dekoratyvine kosmetika gali būti nelengva. Šviesinančios injekcijos nėra labai efektyvios ir net gali sukelti potrauminę pigmentaciją.

Raukšlės ir raukšlelės

Regis, geriausias šios problemos sprendimas – injekcijos: užpildai, skirti nosies ir burnos zonai, botulino toksinas – mimikos raukšlėms. Deja, injekcijos ne visada užtikrina greitą rezultatą.

Kai oda apleista, netolygios spalvos, sumažėjusio elastingumo, raukšlių šalinimo procedūra stebuklo nepadarys. Be to, injekcijos naujam pacientui ne visada užtikrina tokį rezultatą, kokio tikėtasi, o vienu metu atlikti kelių zonų korekciją gali būti net rizikinga.

Netgi tinkamai atlikta nesudėtinga korekcija gali sukelti tam tikrų problemų – visų pirma, oda gali atrodyti nenatūraliai. Beje, garantijos, kad nekils jokių pašalinių problemų, taip pat nėra, o mėlynę po akimi paslėpti sunkiau nei mažytę raukšlelę.

Sėkmės paslaptis: atsargumas ir dar kartą atsargumas. Venkite injekcijų, kai iki šventės liko viena ar dvi dienos. Jei oda jautri, linkusi į hematomas, išvakarėse atsisakykite korekcijos injekcijomis. Rinkitės neinvazinę raukšlių korekciją, aktyvaus stangrinimo procedūras, naudokite aparatines metodikas ir modeliuojančias masažo technikas.

Ideali procedūra jaunesnės odos įspūdžiui (bent kelioms dienoms) sukurti – tai neinvazinės transdermalinės mimikos raukšlių korekcija, derinama su mikrobangų poveikiu apatinėje ir vidurinėje veido dalyse.

Išvakarėse naudokite transdermalines kaukes-pleistrus, skirtas kaktos zonai ir aplink akis, bei kaukes ir koncentratus, išsiskiriančius stipriu drėkinamuoju bei stangrinamuoju poveikiu.

Lengvas ir natūralus profesionaliai atliktas makiažas padės sustiprinti teigiamą įspūdį.

Kosmetologo klaidos: trauminių metodikų naudojimas likus vos kelioms dienoms iki puotos. Geriau pasirodyti su raukšlelėmis nei su mėlynėmis. Geriau būti neidealaus veido ovalo nei sugrubusios ir šerpetojančios veido odos.

Profesionaliai atliktas ryškus makiažas gali puikiai atrodyti nuotraukose, todėl svarbu suprasti, ko jums reikia: įspūdingos nuotraukos klasės draugų svetainėje ar bandymo sužavėti klasės bičiulius tikrovėje.

Kūnas: lieknėjimas ir celiulitas

Paprastai moterys užsuka į grožio saloną prašydamos padėti greitai sulieknėti bent keliais kilogramais pavasario pabaigoje ir vasaros pradžioje. Dar vienas populiarus prašymas – pakeisti silueto liniją, sumažinti patinimus ir kraujagyslių pažeidimus, pašalinti „apelsino žievelę“ ir galifė.

Kai celiulitas yra su patinimais, kosmetologas turi neblogą progą įgyti mago ir stebukladario reputaciją. Parinkus tinkamas procedūras, galima sumažinti apimtis vos per kelias dienas, taip pat sumažinti kelių, kulkšnių ir talijos apimtis bei pajauninti odą.

Tačiau esant antsvoriui, sunkioms celiulito ir kuperozės formoms, būtina nusileisti ant žemės ir suprasti, kad teks apsiginkluoti kantrybe bei imtis rimtos kūno priežiūros, taip pat keisti gyvenimo būdą ir mitybos įpročius.

Sėkmės paslaptis: kad ir kokia didelė būtų problema – 20 papildomų kilogramų, išplitusi kuperozė, galifė – yra galimybė pakeisti nekokį apnuoginto kūno įspūdį vien pasirūpinus oda. Išpuoselėtos, lygios ir jaunos odos įspūdį padeda sukurti kruopšti depiliacija specialiu vašku jautriai odai bei eksfoliacija švelniomis maitinamosiomis „Body Potion“ tipo priemonėmis, kurios užtikrina ir odos lyginimą, ir maitinimą, ir kosmetinį poveikį.

Norint sustiprinti įspūdį, likus kelioms valandoms iki šventės galima atlikti visas kosmetinės priežiūros procedūras: eksfoliaciją, intensyvų masažą su stangrinamuoju arba anticeliulitiniu medumi ar aliejumi bei įvyniojimą, pasižymintį odos stiprinimo ir stangrinimo poveikiu. Gerą efektą gali duoti hidromasažas, „Vichy“ ir „Šarko“ dušai, klasikinis tajų masažas ir įvyniojimas siekiant pašalinti skysčius.

Kosmetologo klaida: lieknėjimo arba odos sustiprinimo akcentavimas. Reikia suprasti, kad per dvi tris dienas pakeisti silueto linijų beveik neįmanoma, ypač kai moteris vidutinio amžiaus, nesportuojanti ir nesirūpinanti savo oda.

Trauminių metodų naudojimas gali sukelti papildomų problemų: mėlynes, kurios lieka po itin stipraus masažo ir tokių mezoterapijos pakitimų, kaip hematomos ir petechijos. Be to, tai gali labiau traukti pašalinių dėmesį nei banalus celiulitas ar patinimas.

Dar viena tipiška klaida – itin varginančios ar itin atpalaiduojančios procedūros likus kelioms valandoms iki renginio. Mieguistumas, tingumas ir nuovargis po procedūros tikrai nepadės pasimėgauti švente.

Argumentas grožio naudai

Greito grožio programos tampa vis populiaresnės: gyvenimo tempas greitėja, vis sunkiau atrasti laiko reguliariai rūpintis veidu ir visu kūnu. Žinoma, net vienas susitikimas su kosmetologu yra geriau nei visiškas nesirūpinimas oda, tačiau itin svarbu suprasti, kad nė viena greita procedūra negali garantuoti tokio efekto, kokį užtikrina reguliari priežiūra.

Kad ir kokia brangi bei moderni procedūra būtų, kad ir kaip gražiai skambėtų reklaminiai pažadai, – Pelenės karieta kada nors vis tiek virsta moliūgu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)