Gal tas klausimas atrodo kiek ir nerimtai, tačiau panašu, kad juo susidomėjo netgi rimtieji mokslininkai. Priešingu atveju, kaip paaiškinti visą jūrą „plaukų problemai“ pašvęstų mokslinių tyrimų?

Tačiau kol vieni specialistai stengiasi įvertinti šviesiaplaukių intelektą, kiti – juodaplaukių seksualumą, o treti – raudonplaukių paslaptingumą, stipriosios lyties atstovai, panašu, mokslinėmis išvadomis visiškai nesidomi ir veikia pagal savo pačių logiką: „Man patinka blondinės, jaudina brunetės, tačiau vis tiek vesiu raudonplaukę“. Paradoksalu? Nei kiek. Vyrų sąmonėje „įvairiaspalvės“ moterys, jeigu taip galima išsireikšti, turi skirtingą... specializaciją.

Blondinės ir feromonai

Psichologai mano, kad esmė slypi su viena ar kita plaukų spalva susijusiuose stereotipuose ir asociacijose.

Šviesi spalva asocijuojasi su švelnumu, švarumu, nuolankumu, bejėgiškumu, moteriškumu. Daugeliui vyrų šviesiaplaukės kelia būtent tokius pat jausmus, kaip ir vaikas – jį norisi saugoti ir juo rūpintis. Taip pat paisyti ir jų kaprizų – ko neatleisi mylimam žmogeliukui!

Tiesa, sąsajos su švarumu neretai duoda priešingą rezultatą. Paprastai būtent blondinės per televiziją reklamuoja skalbimo miltelius ir valymo priemones, o brunetės – gėrimus, šokoladą ir apatinį trikotažą.

Tuo pat metu negalima nepripažinti, kad šviesiaplaukė šviesiaplaukei nelygi. Pavyzdžiui, Barbę primenančios glamūrinės blondinės su silikoninėmis pusę veido dengiančiomis lūpomis ir šuneliu po pažastimi įvaizdis kelia kitokias asociacijas.

Dauguma stipriosios lyties atstovų mano, kad tokios moterys vargu ar turi bent kokį intelektą. O štai ne tokios lėliškos gražuolės blondinės kelia visiškai kitokias mintis – dažniausiai seksualinio pobūdžio. Ypač jeigu garbanos ne dažytos, o natūraliai šviesios.

Tyrimais įrodyta, kad natūralios šviesiaplaukės išskiria šešis kartus daugiau feromonų nei brunetės. Turbūt būtent tuo galima paaiškinti vyrų neabejingumą šviesių plaukų savininkėms. Tiesa, tas neabejingumas gana savotiškas – jų geidžia, tačiau užmegzti rimtus santykius prisibijo, nes jos laikomos pernelyg lengvabūdiškomis.

Kai Didžiosios Britanijos specialistai atliko apklausą, kurios tikslas – išsiaiškinti, kokios spalvos plaukus turinčią moterį vyrai linkę rinktis į žmonas. 30 procentų anglų džentelmenų įvardino brunetes, maždaug tieks pat – šatenes ir tik 15 procentų – blondines. Tad britų mokslininkų gautos tyrimo išvados perša mintį, kad šviesiaplaukėms gresia ganėtinai didelis pavojus likti meilužės, o ne žmonos, vaidmenyje.

Dar dauguma vyrų mano, kad šviesiaplaukės – ne kiekvieno vyro nosiai, mat jos yra išlepintos – reikalauja kavos į lovą, nori miegoti šilko pataluose, mylėtis žvakių šviesoje su privaloma ilga preliudija. O jeigu išrinktajam nepavyko suteikti jai orgazmo (džentelmenų įsitikinimu, su blondinėmis tai nutinka ne taip ir retai), tai jas gali ištikti isterijos priepuolis.

O štai kuo šviesiaplaukės gali pranokti visų likusių spalvų plaukų savininkes – tai... intelektu. Taip taip, ką pavyduolės už nugaros bešnabždėtų, kokius bjaurius anekdotus apie jas bepasakotų, jokių mokslinių įrodymų apie tariamą blondinių kvailumą nėra.

Dar daugiau, kai amerikiečių mokslininkai pasiūlė atlikti intelekto testą moterims su skirtinga plaukų spalva, šviesiaplaukės įrodė nesančios durnelės – užduotis atliko šiek tiek geriau už brunetes ir stipriai pranoko šatenes ir raudonų plaukų savininkes.

Brunetės ir temperamentas

Su brunetėmis istorija kita. Stipriosios lyties atstovams jos sukelia visai kitas asociacijas: protas, ryžtingumas, stabilumas, intelektas, išradingumas. Netgi darbuotojų atrankos agentūros pripažįsta, kad aukštos pareigos brunetėms patikimos noriau nei blondinėms, nes pirmosios suvokiamos kaip patikimesnės ir atsakingesnės.

Dar visuomenės nuomonė juodaplaukes apdovanojo neįprastu aistringumu. Ir nors šviesiaplaukės išskiria daugiau feromonų (juolab, tarp mūsų, mergaičių, natūralias blondines galima suskaičiuoti ant pirštų, o jei tikėsime mokslininkais, jų netrukus išvis neliks), tamsiaplaukės paperka mielu atsipalaidavimu, pavydėtinu aktyvumu ir kompleksų nebuvimu.

Džentelmenų įsitikinimu, brunetės kur kas temperamentingesnės už šviesiaplaukes – pirmosios mėgsta eksperimentuoti ir dažniau patiria orgazmą. Žinoma, tai mitas, tačiau tik iš dalies: tamsiaplaukė rytietiškos ar pietietiškos prigimties gražuolė išties pasižymi stipresniu temperamentu nei šviesiaplaukė į Šiaurės kraštų.

Todėl pagrįstai galima teigti, kad brunetės ne tik kad turi daugiau galimybių ištekėti, tačiau ir ištekėti labai sėkmingai – už turtingo vyro.

Viena amerikiečių interneto bendrovė apklausė šimtą labai sėkmingų vyrų. Klausimas skambėjo taip pat – kokius plaukus turinčią moterį jie rinktųsi į žmonas. Ir čia paaiškėjo, kad priešingai nei eiliniai britai, 22 procentai Amerikos turtuolių vesti norėtų blondinę, o 78 procentai – juodaplaukę arba šatenę. Raudonplaukių kažkodėl šio pasaulio turtingieji nepageidauja. Bent jau iš apklausoje dalyvavusių tokių moterų niekas net neprisiminė.

Psichologai vieningai sutaria, kad ne veltui šiais laikais brunetės „paklausesnės“ už šviesiaplaukes, nors anksčiau buvo viskas atvirkščiai.

Pirma, vyrai dabar yra silpnesni ir jau tikrai nebenori kažko globoti, greičiau jau priešingai – mielai nutūptų po sparneliu ryžtingai ir aktyviai verslo damai, kuri pati pajėgi nuversti kalnus ir dar jį viskuo aprūpinti.

Antra, lovoje stipriosios lyties atstovai dabar irgi nori ne nepatyrusių mergelių, o aistringų ir karštų partnerių be jokių kompleksų, galinčių patirti vieną orgazmą po kito. Trečia, o tai irgi susiję su intymiais dalykais, vyrų įsitikinimu, su brunetėmis mažiau vargo – kitaip nei šviesiaplaukės, jos nereikalaus ilgų rafinuotų preliudijų ir glamonių.

Joms puikiai tinka greitas lytinis aktas be jokių fokusų, patiriant abipusį malonumą. Tačiau jeigu išrinktasis nesugebės jai suteikti malonumo, juodaplaukė gražuolė puikiai susitvarkys ir pati – nebūtų patyrusi.

Maždaug tokio paties elgesio lovoje vyrai tikisi ir iš šatenių, nes mano, kad jos yra puikios meilužės, trokštančios naujovių – ar tai būtų žaisliukas ir sekso prekių parduotuvės, ar pasiūlymas užsiimti „tuo“ trise.

Raudonplaukės ir paslaptis

Dėl raudonplaukių stiprioji lyties visiškai negali apsispręsti. Vieni mano, kad tokios moterys yra labai paslaptingos ir superseksualios, kiti sutinka dėl paslaptingumo, bet ne daugiau...

Tačiau visi vieningai sutaria, kad ugninius plaukus turinti moteris visada yra dėmesio centre, nes tokios ryškios išvaizdos nepastebėti tiesiog neįmanoma.

Veikiausiai vyrų pasimetimą šiuo klausimu galima paaiškinti tuo, kad raudonplaukių moterų ne tiek jau daug (manoma, kad pasaulyje vos du procentai žmonių turi tokius plaukus), todėl dauguma džentelmenų tiesiog neturėjo progos susipažinti su tokia dailiosios lyties atstove iš arčiau.

Vyrai kalba, kad raudonplaukės yra suktos, protingos, energingos ir egoistiškos. Galbūt todėl kai kurie vyrai tokias moteris laiko kone frigidiškomis, esą, jos lovoje nesugeba „išjungti“ smegenų. Kiti gi tuo pat metu nuožmiai ginčijasi, „ugninėms“ damos priskirdami ugningą temperamentą.

Deja, nėra nei vieno mokslinio tyrimo, kuris įrodytų silpnus ar, priešingai, neeilinius raudonplaukių seksualinius sugebėjimus. Tik vyrai yra labiau konservatyvūs, nei priimta manyti, ir... lieka ištikimi stereotipams.

Galvokite ir spręskite patys

Suprantama, pasitaiko tokių blondinių, kurio priverčia nedrąsiai jaustis generolus, ir tokių juodaplaukių, kurios visiškai neturi savo nuomonės.

Paradoksalu, tačiau patys žmonės sugalvoja stereotipus, patys jais aklai tiki ir dar daugiau – laukia iš vienos ar kitos spalvos plaukų savininkės atitinkamo elgesio. Žinoma, moterims tai ne visada palanku, tačiau kartais iš to galima išpešti ir naudos.

Pavyzdžiui, jeigu išrinktasis savo merginą supranta kaip sijonuotą vyrą, kodėl nepersidažyti plaukų šviesiai (silikonas visiškam įvaizdžio įgyvendinimui nebūtinas!). Gali būti, kad tai jame pažadins instinktyvų troškimą rūpintis.

Jis skundžiasi, kad įsuko buitis ir pabodo rutina tavęs seksas? Galima paieškoti paslaptingumo ir tapti lemtinga juodaplauke ar viliokle raudonplauke. Svarbiausia, keisdama plaukų spalvą, nepraraskite savitumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (329)