Žinoma, kad burnos higienai svarbiausia yra taisyklingas dantų valymas ir priežiūra, tačiau be šių svarbiausių dalykų, siūlome išbandyti ir šiuos patarimus:

1. Pasirodo, kardamonų, pankolio sėklos, džiovinti kalendros, mėtos lapai - gali padėti panaikinti blogą burnos kvapą, todėl kramtykite juos, kai suvalgote maisto, nuo kurio gali atsirasti blogas kvapas.

2. Kiekvieną dieną išgerkite stiklinę vandens su šiek tiek citrinos sulčių, cukraus ir druskos.

3. Obuoliai naikina bakterijas, esančias burnoje, tad valgydami juos bent kartą per dieną, taip pat palaikysite burnos higieną.

4. Vietoj kavos rinkitės juodą ar žalią arbatą. Šiose arbatose yra antioksidantų, kurie kovoja su bakterijomis, esančiomis burnoje.

5. Valgykite citrusinius vaisius, jie skatina seilių išsiskyrimą, kurios taip pat naikina bakterijas, sukeliančias blogą burnos kvapą.

O kaip natūraliomis priemonėmis pagražinti dantukus?

Valgykite morkas! Ir suaugusieji, ir vaikai turėtų dažniau valgyti žalias morkas - jose gausu vitamino C, kuris trukdo dantenų uždegimui, gingivitui, stiprina dantis.

2 kartus per savaitę (ne dažniau), skalaukite dantis tokiu mišiniu: pusė stiklinės vandens, pusės citrinos sultys.

Valgykite pieno produktų - juose yra vitamino D, kalcio, kuris stiprina dantis, dantenas.

Tam, kad nuvalytumėte ant dantų susidariusias apnašas, ant dantų pastos užberkite šiek tiek geriamosios sodos ir valykite dantis - tai viena geriausių balinamųjų dantų priemonių.

Daugiau skaitykite portale vitaminai.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)