Pigių vitaminų gamintojai naudoja tai skelbdami, kad jų produkte „yra vitamino B-12“. Jie jums nesako, kad ši B-12 forma yra susieta su toksine cianido molekule, kuri paskui turi būti pašalinta iš kūno per kepenis. Įdomu tai, kad cianidas yra žinomas nuodas, rašoma naturalnews.com.

Cianidas sukelia cheminius pokyčius, kurie neleidžia deguonimi patekti į kraują. Kad ir kaip cianidas būtų patekęs į kūną, jis veikia vienodai. Jį galima įkvėpti, praryti arba jis gali patekti per odą ar raumenis. Jei į jūsų kūną patenka net mažiausi kiekiai cianido, simptomai gali būti tokie: greitas širdies plakimas/kvėpavimas, nerimas ir sumažėjęs gebėjimas susikaupti, silpnumas, pykinimas, galvos skausmas, akių paraudimas ir niežėjimas, vėmimas.

Jei į organizmą pateko didelis kiekis cianido, tai gali sukelti konvulsijas, traukulius, labai lėtą širdies plakimą, galima netekti sąmonės ar mirti. Tikrai to nesitikite iš draugiško vitamino.

Susipažinkite: B-12

Vitamine B-12 yra didžiausia ir sudėtingiausia visų vitaminų cheminė struktūra. Jis gyvybiškai svarbus optimaliam kepenų funkcionavimui, normaliai smegenų ir nervinės sistemos veiklai. B-12 trūkumas gali sukelti simptomus, kurie supainiojami su Alzheimerio liga. Žemas B-12 lygis gali sukelti nervingumą, apatiją, sumišimą, užmaršumą, rimtą depresiją, paranoją, haliucinacijas. Kartais vos nedidelio kiekio vitamino pakanka balansui atkurti.

Johns Hopkins tyrime nustatyta, kad moterys su žemiausiu B-12 lygiu buvo iki keturių kartų labiau linkusios susirgti krūties vėžiu nei tos, kurių lygis buvo didesnis. B-12 trūkumas susijęs su osteoporoze, kadangi B-12 yra būtinas kaulų formavimo ląstelėms. Tyrimai taip pat rodo, kad B-12 injekcijos palengvina juostinę pūslelinę.

Dauguma B-12 kraujyje yra metilkobalamino formos. Kadangi organizmas gali naudoti ciankobalamino formą, ji turi būti kepenų paversta metilkobalaminu. Cianidas ciankobalamine jus gali ne tik apnuodyti, bet ir pašalinti iš kūno saugomas metilo grupes. O tų metilų reikia sintezuoti kobalaminą kepenyse.

Autistiškų vaikų organizme metilatai negali būti tinkamai apdorojami, dėl to kyla nerimas, panika ir kitos problemos. Aukštas homocisteino lygis autizmo atveju yra nulemtas metilatų trūkumo. Metilokobalaminas yra vienintelė vitamino B-12 forma, kuri gali tiesiogiai dalyvauti homocisteino metabolizmo procese vaikams, sergantiems autizmu ir kitais raidos sutrikimais.

Vitaminas B-12 yra vienas pagrindinių vitaminų, kurių trūksta žmonėms, ypač vyresnio amžiaus ir vegetarams. Jei perkate papildus ar leidžiatės šį vitaminą, visuomet naudokite aktyvią metilkobalamino formą ir niekada nenaudokite ciankobalamino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)