Tokiu atveju galima atlikti lazerinę lipolizę, kuria naudojosi Karmen Elektra, Nikol Kidman, Demi Mur ir kitos Holivudo žvaigždės. Šio riebalų šalinimo metodo pliusus ir minusus pasakoja klinikos „Grožio pasaulis“ plastinės, estetinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Vaidas Žvinys:

Vaidas Žvinys
Lazerinė lipolizė – tai riebalinio audinio pašalinimas lazeriu minimaliai invaziniu būdu, mažiau traumuojant aplinkinius audinius. Šis metodas jau daug metų taikomas Europoje ir Amerikoje. Lietuvoje  lazerinė lipolizė atliekama nuo 2009 metų, ji taikoma visoms kūno sritims.

Lazerinė lipolizė atliekama: 

- kūno formų koregavimui, esant riebalinio audinio pertekliui; 
- lokalių riebalinių sankaupų pašalinimui normalaus svorio pacientams 
celiulito pašalinimui;
- odos patempimui;
- lipomų pašalinimui;
- esant pseudoginekomastijai (padidėjusioms vyrų krūtims);
- nesėkmingų riebalų nusiurbimų korekcijai;
- po skrandžio mažinimo operacijų  arba  numetus daug svorio, kai reikia mažinti odos perteklių;

Per mikropjūvį įvedama speciali kaniulė su lazerio šviesolaidžiu. Naudojant lazerio spindulio energiją riebalinis audinys ištirpdomas ir skystis išsiurbiamas. Esant mažesnėms sankaupoms ištirpę riebalai tiesiog pasišalina kartu su limfa. Dėl lazerio energijos terminio poveikio per maždaug keturis mėnesius oda susitraukia ir taip sumažinamas jos perteklius.

Privalumai ir trūkumai

Šis metodas, lyginant jį su tradiciniu riebalų nusiurbimu, turi keletą privalumų: tinka ir toms sritims, kur įprastiniai riebalų nusiurbimo būdai neduodavo rezultatų: srityse virš kelių, priekiniame šlaunų paviršiuje, kaklo-pasmakrės srityse, vidinėse rankos srityse. Nereikia bendrinės nejautros, todėl nereikalingas pasiruošimas operacijai. Operacija yra mažiau traumatiška, nes dirbama su mažesnio skersmens instrumentais. Papildomai patempiama oda, išnyksta operacijos zonoje esantis celiulitas, ko nebūna po įprasto riebalų nusiurbimo. Kitą dieną galima grįžti į darbą, jei darbas nėra fizinis, o kompresinė apranga nešiojama trumpiau – 3-5 dienas.

Atliekant lipolizę, yra galimybė, kad gali pasireikšti nepageidaujami reiškiniai. Lazerio veikimas paremtas terminiu poveikiu į audinius, todėl gali atsirasti laikini terminiai odos pažeidimai, taip pat gali tekti procedūrą pakartoti dėl nepakankamo riebalų pašalinimo arba likusių nelygumų korekcijos. Kuo labiau patyręs, kvalifikuotas plastinės, estetinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas atlieka šias procedūras, tuo mažesnė rizika ir galimos komplikacijos. Specialistas turi turėti sertifikaciją šių procedūrų atlikimui. Taip pat reiktų paklausti, kokia aparatūra yra naudojama ir kiek šių procedūrų chirurgas atlieka per metus.

Kam nerekomenduojama lazerinė lipolizė?

Procedūros neatliekamos pacientams kurie serga cukriniu diabetu, serga autoimuninėmis, inkstų, kraujo ligomis, nėščioms moterims.

Pacientai sergantys lėtinėmis širdies ir plaučių ligomis prieš lazerinės lipolizės operaciją turi išsamiai konsultuotis su gydytojais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)