„Plaučių audinį labai gerai sutvirtina islandiška kerpė, gyslotis, linų sėlenos, jų aliejus. Esant uždegimui, labai veiksminga priemonė - tos pačios lyties giminaičio, geriau jaunesnio, šlapimas su medumi ir kiaušinio baltymu, daug kartų išbandyta. Jis gydo visas plaučių ligas - mano dėdė išsigydė senais laikais atvirą plaučių tuberkuliozę, nors prieš tai sirgo labai ilgai“, - pasakoja sveikos gyvensenos žinovė.

Sergant svarbu gerai išprakaituoti, gerti liepų ir aviečių stiebų su uogomis arbatas. Esant bronchitui, labai veiksminga priemonė - paprastų svogūnų sultys. Jas vienodu santykiu sumaišome su medumi, geriausia pušų, palaikome 2 dienas, o jau tada geriame po šaukštą prieš valgį.

„Kai buvau vaikas, mane tėtis išgydė jomis nuo kelis kartus pasikartojusio bronchito. Ir gysločio lapų nuoviras dažnam ligoniui išgydo bronchitą. Gydomųjų savybių turi visas augalas - lapai, šaknys, sėklos. Nuoviras padeda nuo kosulio, bronchito, bet suaktyvina skrandžio sekreciją, kelia rūgštingumą. Jei skrandžio rūgštingumas padidėjęs, žmogus serga opalige - gysločio patartina nevartoti“, - teigia Nijolė Degutienė.

Plaučių, peršalimo ligas išgydyti padeda ir kvėpavimas eteriniais aliejais, išsitrynimas baziniu sezamo ar kokiu kitu aliejumi su keliais lašais šių eterinių aliejų - mėtinių ir spindulinių eukaliptų, atlasinių kedrų, sibirinių kėnių, čiobrelių linalolio, šventųjų bazilikų. Pastarasis atstato plaučius ne tik po ligų, bet ir nuo rūkymo padarinių.

Kai peršalimo ligos įsisenėja, maudžia krūtinę, padarome kaimiškos varškės (be primaišyto saldaus pieno, perkant reikia klausti) kompresą.

Išminkome varškę ir dedame ten, kur negerai: jei bronchitas ar plaučių uždegimas - ant krūtinės, jei angina - ant kaklo, jei sloga ar sinusitas - ant nosies.

Tada uždengiame polietileno plėvele, po to skara ar rankšluosčiu, gulame į lovą ir palaikome valandą ar ilgiau. Tą pačią varškę galime naudoti 2-3 kartus. Spaudimas krūtinėje jau po vieno karto atslūgsta, nors labai sunku patikėti, kad paprasta kaimiška varškė taip padeda. Mano mama šiuo receptu išgydė labai seną žmogų, kurį daug metų labai vargino sunkumas krūtinėje, o jauniems jis dar labiau padeda - dalijasi savo patarimais sveikos gyvensenos žinovė.

Kai skauda gerklę, skalaujame gargaliuodami jūros druskos tirpalu su keliais lašeliais jodo, šalavijų nuoviru, alijošiaus sultimis.

Alijošiaus nulaužtus lapus laikome šaldytuve - tada lapuose prisigamina dar daugiau aktyviųjų medžiagų. Dažniausiai alijošius ruošiamas taip: supjaustome lapus 2-3 mm storio griežinėliais ir užpilame medumi. Kai prisikaupia sulčių, jas vartojame ne ilgiau nei 7 dienas.

Skaudančią gerklę paskalaujame tokiu tirpalu - kelis lašus bergamočių, eukaliptų - citrinkvapių, mėtinių, spindulinių - eterinio aliejaus sumaišome su šaukšteliu smulkiai sumaltos jūros druskos ir suberiame ją į nepilną stiklinę šilto vandens. Gargaliuojame, kol sunaudosime visą stiklinę.

Daugiau skaitykite portale vitaminai.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)