Projekto „Klounai be sienų“ (KS) koordinatorė Indrė Vileitė teigia, kad šiais metais projektas dažniau pasieks Lietuvos regionus, o klounų komanda padvigubės.

Iki šiol socialiniai klounai daugiausiai dirbo Vilniuje, o šiais metais, Baltijos televizijos surengtos „Raudonos nosies dienos“ metu surinkus lėšų „Klounų be sienų“ plėtrai, dažniau organizuojamos išvykos į Lietuvos regionus bei organizuojami mokymai naujiems klounams iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos.

„Klounų terapija yra netradicinė pagalba sergantiems vaikams, taikoma visame pasaulyje. Ligoninėje vaikai, ypač maži, bendraudami su gydytojais ir susirūpinusiais tėvais, patiria nemažai streso. Klounų terapijos tikslas yra vaikams skirti laiko, kad jie pasijustų tuo, kuo yra – vaikais, o ne pacientais. Džiaugiamės, kad „Klounai be sienų“ jau trečius metus profesionaliai dirba mūsų ligoninėje ir linkime, kad jie apsilankytų ir kitose Lietuvos gydymo įstaigose“, – sako Vaikų ligoninės Vilniuje atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Normantienė.

Klounų terapiją sukūrė amerikietis gydytojas terapeutas Hunteris Campbellas „Patch“ Adamsas aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Ši praktika sujungia scenos meno išraiškos priemones ir vaiko psichologijos žinias, siekiant sumažinti neigiamų emocijų kiekį, kurį vaikas patiria ligoninėje.

KS, taikydami klounų terapijos metodą, individuliai bendrauja su vaikais, turinčiais fizinių, emocinių, elgesio negalavimų ir sutrikimų. Per mėnesį KS komandos nariai Lietuvoje aplanko apie 300 vaikų, o intensyvių turų po Lietuvą metu šis skaičius gerokai išauga.

Spalio 17 - 24 dienomis Vilniuje Lietuvos KS komandos narius mokys jau antrą kartą Lietuvoje viešinti profesionali klounė ir aktorė Laura Fernandez, klounų terapijos srityje dirbanti daugiau nei 25 metus. Pirmos keturios mokymų dienos bus skirtos atrankas praėjusiems naujokams iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos, o antroji mokymų dalis bus orientuota į jau patirties turinčius klounus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)