Ir vėl mūsų išganingoji kiaulpienė. Jos šaknų nuoviras stiprina organizmą, gerdami jos prieš šaltąjį sezoną puikiai sustiprinsime organizmą. Peršalimo ir gripo profilaktika - N. Degutienės mamos sveikatos tyrė. Veiksmingiausia priemonė žiemai. Šaukštas kasdieninis, ir išvengiame peršalimų. Žiemą reikėtų ją vartoti kasdien. Ypač pastebima, kad vaikai ima mažiau peršalti.

Dedame į smulkintuvą:

- 1 citriną su luobele - (prieš tai nušveičiame, supjaustome),
- 1 stiklinę spanguolių,
- galvą česnako,
- 2-3 mažąsias imbiero ataugėles (5-8cm),
- medaus pagal skonį.

Viską susmulkiname, dedame į stiklinį indą, užsukame ir laikome šaltai. 0,5 val. prieš valgį suvalgome 1 šaukštą, užgeriame gurkšneliu vandens.

Šios tyrės negaminkime daug, kad būtų visada kuo šviežesnė. Nuo laikymo silpsta gerosios savybės. Nejausite česnako visiškai, nors jo čia yra labai daug. Tai būdas suvalgyti žalio česnako visai jo nejaučiant. Visos sudėtinės dalys yra imunitetą stiprinančios, ypač naudingos. Ilgai ir kantriai vartojant tyrę išsivalo kraujagyslės, savijauta labai pagerėja, dingsta smulkūs negalavimai.

Kai skauda gerklę, skalaujame gargaliuodami šalavijų nuoviru, alijošiaus sultimis.

Daug kartų ir aš, ir mano vaikai išvengėme peršalimo visiškai paprastai. Jei turime atskirus vonią ir dušą, pripilame vonią labai karšto vandens. Iš pradžių gerai įkaistame vonioje, iki raudonumo, tada staigiai lendame po labai šaltu vandeniu. Jei yra tik dušas ar vonia su dušu, viską darome po dušu. Svarbiausia pilti šaltą vandenį ant galvos ir ant veido. Tada vėl kaistame - vonioje ar po dušu. Jei vonioje vanduo darosi vėsesnis, papildome labai karštu. Kaitimo laikas trunka apie minutę, apsipylimas šaltu vandeniu - apie 10-15 sekundžių.

Procedūrą reikia kartoti ne mažiau nei 8 kartus ir ne daugiau nei 15. Po to gulamės į lovą ir ilsimės, nes labai smarkiai jaučiamas nuovargis. Net priekaištų buvau susilaukusi dėl šito metodo. Draugė tikėjosi keletą dienų neiti į darbą, nes peršalo, bet padarė procedūrą ir pasveiko per pusę dienos.

Jei sergate bronchitu

Esant bronchitui, svogūnų sultis vienodu santykiu sumaišome su medumi ir geriame po šaukštą prieš valgį. Gysločio lapų nuoviras dažnam ligoniui išgydo bronchitą. Gydomųjų savybių turi visas augalas - lapai, šaknys, sėklos. Todėl jį rauname visą: nuo šaknų kruopščiai nuplauname žemę, nuspaudžiame vandenį ir išdžioviname. Nuoviras padeda nuo kosulio, bronchito, tačiau jis suaktyvina skrandžio sekreciją, kelia rūgštingumą. Jei skrandžio rūgštingumas padidėjęs, žmogus serga opalige - gysločio patartina nevartoti.

Plaučių audinį labai gerai tvirtina ne tik gyslotis, bet ir islandiška kerpė, linų sėlenos, jų aliejus. Esant uždegimui, labai veiksminga priemonė - tos pačios lyties giminaičio šlapimas su medumi ir kiaušinio baltymu. Daug kartų išbandyta.

Kai peršalimo ligos įsisenėja, maudžia krūtinę, padarome kaimiškos varškės (be primaišyto saldaus pieno) kompresą. Išminkome varškę ir dedame ten, kur negerai: jei bronchitas ar plaučių uždegimas - ant krūtinės, jei angina - ant kaklo, jei sloga ar sinusitas - ant nosies. Tada uždengiame polietileno plėvele, po to skara ar rankšluosčiu ir palaikome valandą ar ilgiau. Tą pačią varškę galime naudoti 2-3 kartus.

Jei sergate sinusitu

Net ir labiausiai įsisenėjęs sinusitas - išgydomas. Tai - aukso vertės receptas: nuperkame kuo tamsesnį ciklameną, nupjauname lapus, nuplauname šaknį, nusausiname. Ją sutarkuojame ir išsunkiame į mažą buteliuką. Lašų gali būti 20, o gali ir mažiau. Prieš lašindami į nosį, pasiruošiame pipetę ir virinto vandens. Mažame šaukštelyje sumaišome vandenį su ciklameno sultimis. Suaugusiajam sulčių ir vandens santykis 1:3, vaikui 1:5. Užvertę galvą atgal greitai sulašiname į abi šnerves, o tada staigiu judesiu nuleidžiame galvą iki žemės, kad skystis subėgtų į sinusus. Palaikome, kiek galime, o galime neilgai, nes užpuola čiaudulys. Tą darome 2 kartus per dieną, ryte ir vakare, keletą dienų.

Visi, kurie pabandė, - išsigydė. Jei suskubsite slogai prasidedant, galima visai jos išvengti, įsilašinant augalų eterinių aliejų mišinį, perkamą vaistinėje.

Daugiau skaitykite portale www.vitaminai.lt