Magiškus indiškus šokius šoko įspūdingoji net kelias autentiškų šokių mokyklas Indijoje baigusi Kristina Luna, „Mantras šiuolaiškiškai“ grojo DJ Saga, specialistai dalino patarimų, kaip išlikti gražiems, ramiems ir sveikiems, kaip greitai atsikratyti galvos skausmų, nerimo, liūdesio, o ajurvedinės ekologinės virtuvės meistrai vaišino šešių skonių pagardais.

„Kvietėme, nes dalytis gausa ir džiaugsmu mums yra didelė laimė”, - kvietė ajurvedos konsultantė, SPA SHANTI namų šeimininkė Eglė Kauneckienė. Kartu su vyru Dariumi Kaunecku ji atidarė ajurvedinių masažų centrą Kaune.

Ajurvedos akademijos vadovė, Lietuvos Sveikos gyvensenos ir Natūralios medicinos rūmų Tarybos pirmininkė Lina Lukošienė įsitikinusi, kad tik sveikas žmogus gali padėti šalia esančiam.

„Jei mes iš tikrųjų žinotumėm, koks paprastas yra gyvenimas ir kaip elementaru yra suteikti pagalbą sau ir kitam, tai mūsų gyvenime tikrai būtų daug daugiau spalvų. Žingsnis po žingsnio, atidarydami vis daugiau žinias skleidžiančių durų, mes skatiname žmones domėtis, veikti ir ajurvedos gėrybių dėka gyventi sveikai ir laimingai visą savo gyvenimą”, - sako Lina Lukošienė.

Habilituotas medicinos mokslų daktaras Jurgis Brėdikis niekada neslėpė savo simpatijų ajurvedos išminčiai. Šventės metu kardiologas patarė ir priminė, kaip namų vaistinėlė gali išgelbėti širdį, o indiškieji raštai - padėti gražiai jai senti.

„Spa Shanti“ masažus, kaip geriausius autentiškus indiškosios mokyklos, jau įvertino ir Indijos respublikos ambasadoriai Deepak Vohra ir Mohan Chandra Bhandari, Indijos užsienio reikalų ministrė Preneet Kaur. Čia nuolat lankosi svečiai iš užsienio, garsūs Lietuvos žmonės, čia atsigauti po sunkių ligų sveikstančiuosius siunčia ir tradicinės medicinos gydytojai. O vos prieš porą dienų „Spa Shanti” centre Vilniuje masažo mokytojui Dariui Kauneckui atlikus giluminį juodųjų sezamų aliejaus masažą šalyje viešėjusiam 104 metų jogui Svamiui Yogonanda (tikrasis vardas Ramola Prasad), šis, pakilęs nuo stalo, tik juokėsi ir garsiai džiaugėsi visiems suprantama bendra kalba „Liuks masaž”.

Keramikė Nomeda Marčėnaitė taip pat yra išmokusi daryti ajurvedinį masažą. Svarbiausia jos nuomone nepakenkti, O dėl to negali būti tikras, jei nebūsi gavęs bent elementarių žinių ir įsisąmoninęs pradmenų: „Užtenka tik pagalvoti, kas atsitiks, jei per nugarą pradėsi kumščiais trankyti ar pilvo ratus sukti ne į tą pusę - juk sutrikdysi visą organizmo harmoniją, ritmą. Savamoksliškai veikdamas, gali pakenkti, padaryti žalos. Būna, žmogus galvoja, ko čia mokytis, juk galvai pasikasyti didelių mokslų nereikia, tačiau kai pamatai, kaip tas masažas yra paveikus, kiek jis padeda, kaip nuramina, suartina, stiprina, tai abejonių jau nekyla - geras mokytojas ir tinkamai perteiktos žinios yra didelė dovana”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)