Ypač reikia atkreipti dėmesį į tuos vynus, kurių gamintojai į juos deda dažiklių. Todėl, siekiant neutralizuoti rūgščių poveikį dantims, restoranuose kaip užkandis patiekiamas sūris.

Alkoholis iš organizmo išplauna ne tik vitaminą A, visus B grupės vitaminus, cinką, kalį, geležį ir magnį, bet ir kalcį, kuris taip reikalingas dantų sveikatai.

Viskam reikia saiko, ir tai itin tinka kalbant apie alkoholį, kuris, silpnindamas imunitetą, kenkia apskritai visam organizmui, įskaitant parodontą - audinius, supančius dantis. Dantenos tampa jautrios, atsiranda parodontozė, o tai reiškia, kad jei laiku nesiimate tinkamų priemonių, galite išvis likti be dantų.

O seilės?

Alkoholis pakeičia seilių išsiskyrimo ir medžiagų apykaitos procesus, o tai atsiliepia kvėpavimo šviežumui, jau nekalbant apie rytinį kvapelį, kuris sklinda nuo alkoholio mylėtojų. Dar prisiminkite sausumo pojūtį burnoje. Seilių lyg neužtenka... Būtent taip ir yra.

Ypač kenksmingi saldūs gazuoti silpni alkoholiniai gėrimai, kadangi juose yra visi dantims kenkiantys veiksniai: cukrus, sukeliantis kariesą, dažikliai, prasiskverbiantys į dantų emalį, etilo spiritas ir rūgštys, taip pat neigiamai veikiančios emalį, ir angliarūgštė, kuri absorbuodamasi skrandyje išplauna kalcį iš organizmo. Be to, šiuos gėrimus rekomenduojama gerti atšaldytus, o tai dar labiau kenkia dantų emaliui.

Susumavus visus išvardintus veiksnius, alkoholis paspartina apnašų susidarymą, kurias galima nuvalyti tik odontologiniame kabinete. Jei būsime iki galo sąžiningi - šios apnašos susidaro ne tik mėgėjams išgerti, bet ir rūkaliams. O jei ir viena, ir kita - išeina sprogstamasis mišinys. Žinoma, šiuolaikiniai odontologai gali ištaisyti viską, tačiau tai kainuos labai daug pinigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)