Su amžiumi mūsų oda tampa plonesnė, jautresnė, daugėja raukšlių bei pasirodo kiti nemalonūs senėjimo požymiai, tokie kaip odos sausėjimas, spalvos pasikeitimai, pigmentinės dėmės, išsiplėtusios poros. Šie požymiai yra tokie įvairūs, jog neretai paprasčiau yra rinktis vieną kremą, kovojantį su daugeliu nemalonių reiškinių, nei apsikrauti daugybe skirtingų produktų.

„Odos senėjimas yra sudėtingas procesas, kuris yra nulemtas genetikos ir išorinių veiksnių bei pasireiškiantis ne tik raukšlėmis, bet ir daugeliu kitų nepageidaujamų odos pokyčių. Kad sumažintume šiuos pokyčius, būtina naudoti daug skirtingų aktyvių medžiagų, kurias galima rasti įvairiuose odos priežiūros produktuose. Svarbiausios iš jų yra vitaminas C, niacinamidas, titano dioksidas ir provitaminas B5,” – sako Rūta Gancevičienė.

Mažos ir gilios raukšlės, suglebusi ir elastingumą praradusi oda, pigmentinės dėmės, nelygi odos spalva ir tekstūra, drėgmės trūkumas – tai yra tipiški veido, kaklo ir iškirptės zonos odos senėjimo požymiai, su kuriais susiduria beveik kiekviena moteris. Todėl ne taip lengva rasti produktą, kuris sumažina raukšles, skatina odos regeneraciją, daro ją stipresnę ir elastingesnę, atgaivina odos spalvą, užkerta kelią pigmentinių dėmių atsiradimui bei saugo nuo žalingų saulės spindulių. Dėl šios priežasties buvo sukurti daugiafunkciniai kremai, kurie siūlo galimybę vienu metu išspręsti net keletą problemų. Tai palengvina šiuolaikinės aktyvios moters kasdienybę.

Dermatologė pabrėžia: „Daugelis Lietuvos moterų turi jautrią ir sausą odą, todėl jos nori kremo, kuris saugo odą nuo neigiamo aplinkos poveikio, jos neerzina ir pakankamai drėkina. Pagrindiniai odos produktų priežiūros priemonių pasirinkimo kriterijai turėtų būti saugumas ir kokybė. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į tuos produktus, kurie ne tik mažina odos žymėjimo požymius, bet ir saugo nuo neigiamo saulės poveikio ir slopina paraudimus. Todėl siūlau rinktis daugiafunkcinius kremus, galinčius odai suteikti visą reikiamą priežiūrą vienu metu.”

Pasak ekspertės, multifunkciniai dieniniai ir naktiniai kremai turi skirtingą paskirtį. Dieniniai kremai apsaugo odą nuo žalingo aplinkos poveikio, o sudėtingesni naktiniai kremai brandžią odą stimuliuoja ir stiprina. „Dienos metu mūsų oda kovoja su temperatūros svyravimais, tarša, bakterijomis, UV spinduliais ir kitais neigiamais faktoriais, taigi reikia kremo, aktyvuojančio apsauginę jos funkciją. Tuo tarpu naktį odos medžiagų apykaita ir ląstelių gamyba gali vykti aktyviai be išorinių trukdžių, tad tai palankiausias metas stimuliuoti šias jos funkcijas ir leisti odai atsistatyti po dieną patirtų stresų” – sako R.Gancevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)