Norint sveikai maitintis, anot mokslininko, nereikia išleisti daug pinigų. Visą maistą žmogus gali užsiauginti savo namuose, reikia tik gerų sėklų, kurios yra labai vertingas ir sveikas maistas. Jas galima malti, ruošti įvairias duoneles, džiovinti, daiginti ar pasėti ir užsiauginti visokių salotų.

Kadangi Lietuvoje klimatas šaltesnis, reiktų valgyti pašildytą maistą, bet, sveikuolio teigimu, tikrai galima apsieiti be gyvulinių produktų. „Pabandykite pasiryžti nors dieną pagyventi be mėsos ar žuvies. Ir pamatysite, ko gero jums pavyks,- šypsojosi V.Kulvinskas. O kai šalta, paruoštą žalią maistą galima pašildyti iki kūno temperatūros, bus ir sveika, ir maloniau valgyti“.

Taip paruošti mokslininkas rekomenduoja, pavyzdžiui, sriubą, panaudojant įvairius žalumynus bei sėklas – ir skanu, ir suteikia daug energijos.

„Pusryčiams išsivirkite kruopų, įdėkite morkų, truputį aliejaus, kruopelę druskos, svogūno – kuo paprasčiau, tuo geriau, ir būsite sveiki. Pamažu pereinant prie žalio maisto, ilgainiui jau nebesinori jokių keptų ar virtų patiekalų. Gyvas maistas sustiprina imunitetą, organizmo virškinimo sistema sustiprėja, nes gauna daug fermentų, kurie nesunaikinami karščiu. Tai labai paprastas būdas gyventi sveikai ir turėti šviesią galvą“,- patarė sveikatos biblija tapusios knygos autorius.

Viktoras Kulvinskas
Sveikos gyvensenos guru taip pat ragino netingėti ir gerai sukramtyti maistą. Anot jo – tai puiki mankšta veido raumenims, kurie kitaip ir nėra mankštinami. O jeigu labai neturite laiko, galimą šį darbą patikėti smulkintuvui.

Norint apsisaugoti nuo gripo pandemijų, V.Kulvinskas pataria valgyti raugintus produktus, kopūstus ir kitokias daržoves, tada sustiprės imunitetas ir nereikės bijoti jokių virusų.

„Aš valgau raugintus kopūstus, daigintų grūdų salotas, vaisius, sriubą iš įvairių žalumynų. Keliaudamas visada su savimi turiu sėklų, kurias labai greitai, per pora dienų galiu pasiruošti valgymui – paprasčiausiai susidaiginti. Jas galima parauginti ir pasidaryti visokių gėrimų, kurie yra ne tik skanūs, bet ir suteikia organizmui daug fermentų. Taip sustiprėja ir virškinimo sistema, ir organizmo imunitetas“,- dalijosi patirtimi sveikuolis.

Vėžį, širdies ligas ir kitokius lėtinius susirgimus savo įsteigtame Hipokrato institute JAV V.Kulvinskas sako gydantis pirmiausia tik žaliu maistu, o paskui prideda ir kitokias sveikatingumo programas – judėjimą, pratimus bei meditaciją. Po pusmečio, kai žmogus pasveiksta, jis gali pamažu grįžti ir prie termiškai apdoroto vegetariško maisto, tačiau, anot mokslininko, 80 proc. jo turėtų liktų žalio.

„Jeigu nori būti sveikas, maistas turi būti iš gamtos, o ne iš šaldiklio ar konservų“,- tvirtino sveikos gyvensenos guru.

Po pasaulį keliaujantis ir seminarus vedantis Viktoras Kulvinskas per dvi pirmosios savo viešnagės Lietuvoje savaites surengs keletą seminarų ciklų. Lapkričio 24-27 d. „Forum Palace" Vilniuje vyks sveikos gyvensenos seminarų ciklas, kuriame V. Kulvinskas atskleis ne tik kaip sveikai gyventi ir maitintis, papasakos apie žalią mitybą ir jos naudą, bet ir jaunystės, gyvybingumo ir energijos paslaptis.

Lapkričio 29 - gruodžio 1 bei gruodžio 4-7 dienomis Visuomenės harmonizavimo parke (Prienų r.) mokslininkas ves unikalų trijų dienų VIP ritritą, kuriame Lietuvoje analogų neturinti organizmo valymo ir detoksikacijos programa. Ritrito metu bus atliekami jogos pratimai ir meditacijos, kurias ves Rytų medicinos daktarė Daniela Prauss. Pasak V. Kulvinsko, ritrito programa pavers kiekvieną „nauju" žmogumi.

Susitikimą su V. Kulvinsku ir jo seminarus Lietuvoje rengia VŠĮ „Žalia mityba".

Viktoras Kulvinskas - lietuvių kilmės mokslininkas, žaliosios mitybos judėjimo pasaulyje pradininkas, sveikos gyvensenos guru, pakeitęs ne vienos Holivudo žvaigždės mitybą ir gyvenimo būdą. Pats susidūręs su sunkia liga, V. Kulvinskas sugebėjo ją įveikti ir viso to priežastimi laiko savo mitybą - neapdorotą (žalią) maistą. Jis nevalgo nieko kepto ar virto aukštesnėje nei 45 laipsnių temperatūroje.

Viktoro Kulvinsko knyga „Kaip išlikti XXI amžiuje“
Gimęs Lietuvoje per Antrąjį pasaulinį karą (1939 m.), V. Kulvinskas emigravo į JAV, ten įgijo matematikos magistro laipsnį, dėstė Konektikuto universitete, buvo Harvardo universiteto, Masačiusetso technologinio instituto, Smitsonian astrofizinės observatorijos, Apolono projekto kompiuterių konsultantas. V. Kulvinskas yra fizikos garbės bendrijos Sigma Pi Sigma narys, drauge su Lietuvoje gimusia dr. Ann VVigmore Bostone įkūrė Hipokrato sveikatos institutą.

V. Kulvinsko autorinės knygos „Kaip išlikti XXI amžiuje" puslapius varto ir joje skelbiamomis idėjomis vadovaujasi tokios žvaigždės kaip: tenisininkė Venus Williams, komikas Dickas Gregory, TV šou žvaigždė Philipas M. Thomas ir kt. Knygai neabejingasjuivo ir pats Michaelis Jacksonas.

Vos tik pasirodžiusi aštuntajame dešimtmetyje JAV, autorinė V. Kulvinsko knyga „Kaip išlikti XXI amžiuje" iš karto buvo pripažinta įspūdingiausiu moksliškai pagrįstu neapdoroto maisto naudos žmogaus sveikatai dokumentuotų įrodymų rinkiniu. Tokia ji išliko iki šiol - gyvo maisto biblija pripažįstama sveikatos specialistų. Šiandien pasaulyje knyga parduota daugiau nei pusės milijono tiražu. Vien JAV šios knygos išleisti 53 leidimai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)