„Buvo planuota, jog Viktoras į Lietuvą atvyks dar rugpjūčio pabaigoje, tačiau dėl tam tikrų aplinkybių kelionę teko atidėti. Visgi, labai džiugu, jog Lietuvoje išvysime prie sveikos gyvensenos istorijos taip stipriai prisidėjusį tautietį, kuris nori, gali ir moka pasidalinti per ne vieną dešimtmetį sukaupta vertinga patirtimi ir išmintimi. Be to, praėjusią savaitę Lietuvos knygynuose pasirodė jo pasaulinio bestselerio „Kaip išlikti XXI amžiuje“ vertimas, todėl jo atvykimas bus kartu ir knygos pristatymas“, – teigia V. Kulvinsko knygą išleidusios ir seminarus organizuojančios VŠĮ „Žalia mityba“ vadovė Gražina Gum.

Po pasaulį keliaujantis ir seminarus vedantis lietuvis mokslininkas yra ne kartą sakęs, jog mielai atvyktų ir į Lietuvą bei su čia gyvenančiais sveikos gyvensenos puoselėtojais pasidalintų asmenine patirtimi. Susidūręs su sunkia liga, V. Kulvinskas sugebėjo ją įveikti ir viso to priežastimi jis laiko savo mitybą – neapdorotą (žalią) maistą. V. Kulvinskas nevalgo nieko kepto ar virto aukštesnėje nei 45 laipsnių temperatūroje. Termiškai neapdorotas maistas išsaugo organizmui naudingas produktų savybes.

„Dabar aš žinau, kaip susigrąžinti jaunystę, energiją, jėgas ir sveikatą, kurios šiuolaikiniame pasaulyje trūksta daugeliui ne tik vyresnio amžiaus, bet ir jaunų žmonių. Padedu žmonėms rasti nuosavą sveikatos kelią ir dalinuosi sukaupta išmintimi tiek su mano knygų skaitytojais, tiek su seminarų lankytojais“, – sako Viktoras Kulvinskas bei priduria, jog maitinant kūną, svarbu nepamiršti pamaitinti ir protą.

Viktoras Kulvinskas į Lietuvą atvykstą lapkričio 20 d., sekmadienį. Norintys sutikti ir pasveikinti mokslininką, gali jį pasitikti Vilniaus oro uoste 14 val.

V. Kulvinsko autorinės knygos „Kaip išlikti XXI amžiuje“ puslapius varto ir joje skelbiamomis idėjomis vadovaujasi tokios žvaigždės kaip tenisininkė Venus Williams, komikas Dickas Gregory, TV šou žvaigždė Philipas M. Thomas ir kt. Knygai neabejingas buvo ir pats Michaelis. Apskritai V. Kulvinsko sukurta žaliavalgystės principais grįsta teorija vadovaujasi tūkstančiai žmonių visame pasaulyje. Jų tarpe ne viena jaunyste ir energija spinduliuojanti Holivudo žvaigždė – Demi Moore, Uma Thurman, Woody Harrelsonas ir kt.

Gimęs Lietuvoje per Antrąjį pasaulinį karą (1939 m.), V. Kulvinskas emigravo į JAV, ten įgijo matematikos magistro laipsnį, dėstė Konektikuto universitete, buvo Harvardo universiteto, Masačiusetso technologinio instituto, Smitsonian astrofizinės observatorijos, Apolono projekto ir kt. kompiuterių konsultantas. V. Kulvinskas yra fizikos garbės bendrijos Sigma Pi Sigma narys, drauge su Lietuvoje gimusia dr. Ann Wigmore Bostone įkūrė Hipokrato sveikatos institutą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)