Ji ne tik slėpė šypseną, bet kelerius metus negalėjo kramtyti jokio kieto maisto. Tik po sudėtingo gydymo projekte „Misija – grožis“ moteris vėl susigrąžino galimybę valgyti, šypsotis ir pamiršti baisiąją ligą.

Gydytojai odontologai, susipažinę su Birutės dantų situacija, baiminosi, kaip chemoterapijos nualintas organizmas reaguos į svetimkūnius – implantus. Taip pat neramino, ar pakaks tokioms sudėtingoms procedūroms atlikti pusės metų. Praėjus pirmiesiems nerimo ir laukimo kupiniems mėnesiams, gydytojas odontologas Tomas Linkevičius pradžiugino heroję puikiomis naujienomis – dantų implantai prigijo, tad buvo galima juos protezuoti.

Viso projekto metu odontologų komanda gydė ir gražino ligos pažeistus dantis. Po nesuskaičiuojamo skaičiaus vizitų išvydusi galutinį rezultatą, Birutė vietoj tikėtos plačios šypsenos apsiverkė.

„Tai pranoko mano lūkesčius – net neįsivaizdavau, kad viskas taip puikiai pavyks. Aš negaliu patikėti, kad vėl turiu pilną burną dantų. Naujas jausmas yra žodžiais neapsakomas“, – susigraudinusi kalbėjo moteris.

Ištrupėję dantys buvo ne vienintelis kūne įsirėžęs negailestingos ligos pėdsakas. Prieš porą metų antrą kartą atsinaujinus vėžiui, Birutei gydytojai amputavo krūtį, tačiau suformavo naują iš moters audinių.

Projekto „Misija -grožis” ekspertai patikino, kad krūtis atkurta nepriekaištingai ir nerekomendavo jokių plastinių kūno operacijų, tačiau pasiūlė jauninančias veido procedūras. Dešimtmetį trukusi kova su onkologine liga išvargino moterį. Visi Birutės išgyvenimai ir rūpesčiai atsispindėjo papilkėjusiame, smulkių raukšlelių išvagotame veide, tad plastikos chirurgas Kęstutis Maslauskas injekcijų pagalba grąžino projekto dalyvės veidui jaunatviškesnį spindesį.

“Mano gyvenime - vien misijos: misija vėžiukas, misija chemija ir po to misija - grožis. Ir kitoms moterims noriu pasakyti, kad liga - tai dar ne pasaulio pabaiga. Tai spyris dar labiau kabintis į gyvenimą, dar labiau džiaugtis juo, vaikais ir supančia aplinka“, - pasakojo Birutė, sužavėjusi savo tikėjimu ir užsispyrimu kovoti visą ekspertų komandą.

Pasipuošusi pagal Kęstučio Rimdžiaus sukurtą jaunatvišką stilių bei pagražinta vizažistės, moteris ir džiaugėsi, ir graudinosi. Versdama naują gyvenimo knygos puslapį, ji tikisi, kad nebeliks draugo, vardu vėžys, o jo vietoj atsiras kitas - širdies draugas.

Įvertinkite, kaip pasikeitė Birutė.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)