Anot jo, skausmas gali atsirasti varpoje arba varpos galvutėje, šlaplėje, kapšelyje, išangėje, retais atvejais gali pasireikšti galvos skausmas po orgazmo. Tai gali atsitikti susijaudinimo, erekcijos, ejakuliacijos (sėklos išsiliejimo) ar orgazmo metu. Ramybės būsenoje skausmai pranyksta.

Skausmas lytinių santykių metu dažniau pasitaiko moterims nei vyrams. Skausmą lytinių santykių metu vyrams gali sukelti odos išbėrimas, infekcijos, Peyronie liga, prostatitas, trumpas varpos pasaitėlis, fimozė (siaura apyvarpė).

- Priešinės liaukos uždegimas (prostatitas) gali sukelti skausmą už varpos (šiek tiek žemiau šlapimo pūslės). Skausmas arba deginimas atsiranda šlapinantis, sėklos išsiveržimo (ejakuliacijos) metu.

- Šlapimo takų infekcijos ar infekcija sėklinėse pūslelėse gali sukelti intensyvius deginimo ar niežėjimo pojūčius po ejakuliacijos. Taip pat skausmus gali sukelti atsiradusios varpoje (dažniau apyvarpėje) opelės dėl infekcijos:

* grybelinė infekcija sukelia skausmą varpos galvutėje, apyvarpėje;

* gonorėjos infekcijai būdingi deginimo arba aštrūs varpos skausmai ejakuliacijos metu.

* Herpesas ant varpos gali padaryti labai skausmingą seksą. Paūmėjimo ir gijimo proceso metu geriau susilaikyti nuo lytinių santykių bet kuriuo atveju.

- Niežulys arba deginimas varpos galvutėje gali būti ir dėl dermatito (egzemos), kurį sukelia atsiradęs jautrumas cheminėms medžiagoms arba muilui ir dėl to atsiranda alerginis varpos odos uždegimas, ypač vyrams, kurie yra neapipjaustyti.

- Vyrams, kurie kenčia nuo intersticinio cistito gali atsirasti stiprus skausmas santykiaujant arba ejakuliacijos metu.

- Psoriazė sukelia skausmą tada, kai prie jos prisideda infekcija. Kol neprisideda infekcija, žvynuotos, raudonos dėmės neskauda.

- Anatominė varpos deformacija: per trumpas pavadėlis, apyvarpės fimozė (siaura apyvarpė). Parafimozė, kai apyvarpė įstringa už varpos galvutės ir nebegalima atitraukti į priekį.

- Vyrams, kurie yra emociškai nestabilūs, santykiaujant atsiranda raumenų spazmai, o tai ir yra skausmingų lytinių santykių priežastis. Seksualinė prievarta patirta vaikystėje, baimė, nerimas gali būti skausmingų lytinių santykių priežastimi, o tam tikrais atvejais vyrams negalima rasti priežasties.

Moterų kai kurie genitalijų sveikatos sutrikimai gali sukelti skausmą vyrams, pvz., gimdos spiralė, patekusi į makštį, diafragma ar gimdos kaklelio dangtelis netinkamoje padėtyje.

Skausminga gali būti sekso pradžia, kai moteriai trūksta glamonių, ji nepakankamai susijaudinusi, ir varpa sunkiai skverbiasi į makštį.

Jei skausmas atsiranda lytinių santykių metu ir tai atsitinka daugiau nei vieną kartą, jai tai kartojasi, būtina urologo konsultacija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)