„Jeigu važiuodavau autobusu ir matydavau, kad į mane žiūri kokie nors žmonės, stengdavausi nesėdėti profiliu, nusisukdavau, kad tik nebūčiau pastebėta. Atsimenu, kaip girdėdavau pravardes iš klasės draugų per pamokas. Ramybės nebūdavo ištisą dieną mokykloje“, - pasakoja Rasa.

Mergina graudinasi prisiminusi, kaip džiūgaudama skambino tėvui pranešti, kad pateko į projektą, o šis ją atstūmė: „Kai paskambinau, apsidžiaugusi norėjau pranešt, kad patekau, bet jis sako, kam tau reik. Paskui parašė, kad išsižada savo dukters”.

Nors nesulaukė supratimo iš artimųjų, Rasa vis tik nusprendė atsikratyti nuo mažens kankinusio komplekso ir ryžosi jos gyvenimą pakeisiančiai sudėtingai plastinei-rekonstrukcinei veido operacijai. „Misija – grožis“ specialistų nuomone, Rasos atveju vien nosies operacijos nebūtų pakakę, todėl buvo atlikta ir smakro korekcija. Pasak gydytojų, kakta, lūpos ir smakras turėtų būti vienoje linijoje, nes tokia simetrija pagražina visus veido bruožus.

„Nosies operacijos gali labai pakeisti veido bruožus, ypač jei keičiama jos forma. Pavyzdžiui, jei kuprelė ištiesinama ar net išriečiama. Žinoma, jei koreguojamas dar ir smakras, veidas turėtų pasikeisti kardinaliai“, - aiškino gydytojas chirurgas K. Maslauskas.

Be sudėtingos operacijos, kurios metu Rasai buvo sumažinta nosis ir pakeltas smakras, gydytojai pasirūpino merginos dantimis, o stilistai sukūrė naują įvaizdį.

Kaip Rasa sureagavo į naująją išvaizdą? Ar kardinalūs pokyčiai neišgąsdino ir neprivertė gailėtis tokio žingsnio? Galbūt Rasos tėvas buvo teisus, sakydamas, kad pokyčiai yra tik jos prasimanymas? Visa tai pamatysite žiūrėdami laidą „Misija – grožis“ šį ketvirtadienį 20:30 val. per LNK.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)